Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

měl jsem na mysli, že udělali  bakaláře za půl roku, nikoliv semestr, co se týká státní maturity z matematiky, tak moje kolegyně z Jednoty českých matematiků a fyziků ji nechala udělat žáky základní školy zaměřené na matematiku a několik, myslím,osmáků, ji zvládlo. Diferenciální a integrální počet byl dříve součástí matematiky na středních školách, a dnes se integrální počet neučí ani na vysoké škole, např. obor biochemie na FCht Univerzity Pardubice a totéž platí o komplexních číslech.

Můj učitel z gymnázia, současný předseda Jednoty českých matematiků a fyziků, uvádí, že když dříve odučil rozklad na parciální zlomky, tak to všichni uměli, dnes opravdu mají i na vysoké škole problém se zlomky. To, co mi líčí moji kolegové, kteří učí na univerzitě, je docela děsivé a jsou to budoucí ekonomové. A to je kupodivu veřejná vysoká škola, jak to musí vypadat na těch soukormých vysokých školách, kde  nabízejí ekonomii bez matematiky atp.

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik