Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...základem...lépe součástí.... matiky je logika..bez logiky nelze rozumně existovat....

...máte karmu...a (bohužel smutnou)....pravdu

1 0
možnosti
KV

měl jsem na mysli, že udělali  bakaláře za půl roku, nikoliv semestr, co se týká státní maturity z matematiky, tak moje kolegyně z Jednoty českých matematiků a fyziků ji nechala udělat žáky základní školy zaměřené na matematiku a několik, myslím,osmáků, ji zvládlo. Diferenciální a integrální počet byl dříve součástí matematiky na středních školách, a dnes se integrální počet neučí ani na vysoké škole, např. obor biochemie na FCht Univerzity Pardubice a totéž platí o komplexních číslech.

Můj učitel z gymnázia, současný předseda Jednoty českých matematiků a fyziků, uvádí, že když dříve odučil rozklad na parciální zlomky, tak to všichni uměli, dnes opravdu mají i na vysoké škole problém se zlomky. To, co mi líčí moji kolegové, kteří učí na univerzitě, je docela děsivé a jsou to budoucí ekonomové. A to je kupodivu veřejná vysoká škola, jak to musí vypadat na těch soukormých vysokých školách, kde  nabízejí ekonomii bez matematiky atp.

0 0
možnosti

Zkusili jste si někdy udělat maturitní test z češtiny nebo matematiky? 

To je něco tak děsivě jednoduchého, že nechápu, jak je možné tím  (třeba i s odřenýma ušima) neprojít.

2 0
možnosti
Foto

Mám jmenovat některé zdejší přispěvatele?

1 0
možnosti

Středoškolští studenti jsou proti..... 

Páni, to se časy změnily. Za mne bychom si nedovolili ani ceknout. A myslím, že to bylo správné. Dnes si diktují koho chtějí či nechtějí za učitele, či ředitele, jak má maturita vypadat atd. Vždyť oni ještě nevědí, o čem svět je. Naše  vzdělání bylo vždy na výši (odečtu-li bolševické zabarvení). Nemělo by se tolik měnit!

2 0
možnosti
MJ

Hezkou neděli.

Myslím si, že to je vina rodičů a jejich dnešní snahy vidět ve svých dětech "ty nejlepší". Nedávno jsem prošel maturitou na strojní průmce ...no nedávno , jak to letí, před šesti roky . Pamatuji si jedno...nadaní studenti neměli problém s jakýmkoliv výmyslem od ministerstva či samotné školy. Průměrní už trochu a jejich rodiče taktéž. A ti co nebili nadaní jejich rodiče měli plnou pusu řečí k čemukoliv. 

No a byli to mí kamarádi, ale hrozně mne štvalo, že procházeli ročníky (díky reparátů o prázdninách ) ročníky jako např. já , který se snažil. 

Otec by mi dal, coby "stará škola", kdybych své špatné známky sváděl na učitele, či vůbec doma pomlouval učitele. Pro něho ještě učitel byl a je autoritou.

1 0
možnosti
Foto

Karma!

Moji vrstevníci ji zvládli, a další generace také. Jen by se měl změnit způsob výuky, nejen matematiky.

Moje žena učila matematiku na druhém stupni - problémy už jsou tady. Kvůli jedné nezvládnutelné ŠESTÉ třídě museli povolat psychologa, který se po návštěvě třídy zhroutil. Písemka z matiky tam dopadla s průměrem 4,5.

Už začátkem devadesátých let se objevil názor, že kvalita naší populace klesá.

2 0
možnosti
KK

Když se podíváte, jak se mnohde učí počty na prvním stupni, tak to zase nepřekvapuje.

2 0
možnosti
Foto

Nechť mi studenti MFF F, jichž se to netýká, prominou, ale ti, které jsem celkem zblízka poznala, byli jak z jiného světa, eufemisticky řečeno. Pominu fakt, že často neovládali rodný jazyk, takže sekali hrubky jak druháci.. Logické poskoky, které předváděli v běžném životě, byly pozoruhodné. Jako příklad tedy neberu!:-)

Já jsem na gymnáziu maturovala ze dvou jazyků, abych se matematice vyhnula. Jiní spolužáci to udělali právě naopak- potřebovali se vyhnout jazyku navíc, takže jim vyhovovala matematika, se kterou neměli problém.

S ostatním v článku ale lze souhlasit.

2 0
možnosti
TH

Divim se, ze nekdoudela maturitu z cestiny, kdyz neovladaji velmi dobre cestinu. Ale na vysokou to zrejme staci.

0 0
možnosti
Foto

pokud základní škola nedá solidní základ, a to nedává, na střední škole se nic nedožene a maturitou nezachrání.

2 0
možnosti
PK

Základní škola ovšem taky nezachrání když rodiče s dítětem nic od mala nedělají a ono v první třídě neumí ani samo jít na záchod a nebo se najíst vidličkou a nožem.

3 0
možnosti
LV

Já souhlasím ve všem, jen se chci zeptat, co je špatně na tom vystudovat semestr za půl roku? Když jsem chodil na VŠ, dělali jsme to tak všichni, a to bylo ještě z totáče :-)

2 0
možnosti
JN

Dobře a výstižně napsané, karma! R^

2 0
možnosti
Foto

až na ty pravopisné chyby

1 0
možnosti
KK

Matematika je způsob myšlení. Přesné, logické myšlení. Kdo ho neovládá má v životě problémy. Matematika musí být u maturity povinná, neboť maturita bez matematiky je paskvil a ne maturita.

8 0
možnosti