Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Traumaterapie - nejspíše nikdo z klinických psychologtů ji nemá k dispozici. Psychiatři netuší o jejích dopadech.

 ČR se stává skanzenem psychologie i psychiatrie.

....

Psychiatrie v ČR je z 999 promile redukována na předepisování prášků.

2 0
možnosti
Foto

Česká psychiatrie je nepředstavitelně pozadu v aplikaci nejnovějších léčebných postupů!! /např. absence psychospirituální krize v číselníku nemocí/

.....

Díky "kvalitě" mgr. psychologie nemají naši kliničtí psychologové naprosto schopnosti poskytovat jakoukoli reálnou alternativu k psychofarmakům. Důvod je čistě ideologický: postkomunisté a křesťané jako vyučující na našich universitách.

....

Už jen čistě z ekonomického pohledu je potřebné tento stav konečně změnit.

0 0
možnosti

Mohl by ste nadhodit nějakou reálnou alternativu psychofarmakům?

1 0
možnosti

Jestli není množství těch poruch přímo úměrné množství psychiatrů kteří potřebují něco diagnostikovat a "léčit" aby dostaly prachy na své živobytí...

Myslím že minimálně 80 procent toho z těch 165 milionů by snadno dokázalo existovat kdyby jim žádní psychiatři nic nediagnostikovali v mnohem šťastnějším stavu.

1 0
možnosti

No nevím jak pan primář ale já tedy současný stav fungování psychiatrie za uspokojivý nepovažuji.

Dokud si konečně ti žvatlalové nepřipustí že lidský mozek a lidské myšlení je jenom elektrochemický binární stroj který pouze na neuritovém spoji rozhoduje podle toho jaká chemikálie je přítomná jestli elektrický vzruch pustí nebo ne. (Ekvivalentně jako běžný tranzistor zpracovává podle napětí na bázi jestli pustí vzruch dál nebo ne) tak se dál prostě nepohnou.

A že příroda má zakódovany do našeho programu spousty mechanismů- mládě dělá něco něco co ohrožuje smečku- mládě dostane výprask- mládě to dělá znovu- dostane výprask... mládě pochopí že to bolí a nemá to dělat.

V principu jsou to všechno velice jednoduché postupy které ani nemusí studovat a dokáže je aplikovat i průměrná poloopice.

(kecy že dětem bolest způsobí permanentní psychickou újmu neberu, pouze jim to asociuje že něco dělat nemají... výsledky 50 let výchovy bez aplikace fyzických trestů je vidět v noci po parcích a rostoucí kriminalitě dětských gangů. Jenom už by to konečně chtělo aby si psychiatři přiznali že jejich 50 letý experiment s výchovou dětí bez bolesti skončil totálním debaklem a měli by ho ukončit a vrátit se k tomu co v pohodě funguje v přírodě tisíciletí)

Mohli by se spíš zaměřit na skutečně fyzicky poškozené mozky (tam je stejně valná většina problémů centrovaná a řešit to na této úrovni...)

2 0
možnosti
Foto

Na tom, co píšete, něco bude...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS