Nová revoluce?

Na Slovensku lidem došla trpělivost. Jako spouštěč zafungovala tragická událost, vražda novináře a jeho partnerky oslovila občany nejen na Slovensku, ale i u nás.

 

 

                   Na Slovensku lidem došla trpělivost. Jako spouštěč zafungovala tragická událost, vražda novináře a jeho partnerky oslovila občany nejen na Slovensku, ale i u nás. Bohorovnost některých politiků nejen v souvislosti s touto tragédii nadzvedla mnoho občanů, kteří přestali jen nadávat u televize. Nevíme, zda se najdou někdy pachatelé a objednavatelé této dvojnásobné vraždy. Pokud byla provedena na příkaz těch, o kterých v první řadě Ján Kuciák psal, tak se nechce věřit, že by mohl jednat někdo tak prvoplánově, neboť musel počítat, že bude automaticky mezi prvními mepodezřelými.

                   Robert Fico se stále domnívá, že to nějak uhraje. Po téměř 14 dnech odstoupil ministr Kaliniak, ale už to vypadá, že se schyluje k předčasným volbám. Neznám aktuální předvolební průzkumy na Slovensku, každopádně, tak jako tak, se nedá předpovídat, jaká politická nálada bude byť jen za 14 dnů.

                   Tento příspěvek ale píši kvůli tomu, že jsem přesvědčen, že se nedají vyloučit masové demonstrace i u nás. Co se stane případným spouštěčem takových událostí u nás, nemůže nikdo předvídat. Arabské jaro propuklo v Tunisku jako reakce na upálení nezaměstnaného občana šestadvacetiletého prodavače Muhammada Buazízího, který se 17. prosince upálil před úřadem vlády na protest proti špatným životním podmínkám a nezaměstnanosti. Snažil se uživit pouličním prodejem cigaret, sebevraždu spáchal poté, kdy byl kvůli tomu popotahován.

                     Chtěl bych připomenout zpupnost také našich politiků. Když před několika lety protestovalo cca 120 tisíc spoluobčanů na Václavském naměstí proti politice vlády ODS a TOP09, tak knížepán, kardinál Dominik Duka a Michal Doktor se zpupností sobě vlastní blábolili v médiích, že demonstrovala lůza. Nechyběl jsem na žádné větší demonstraci proti politice tehdejších pravicových vlád, s výjimkou právě této demonstrace, kdy jsem zaspal. Naši tzv. demokratičtí politikové vyšplhali téměř před 30 lety po našich zádech a když se občané sejdou a demonstrují, tak je drze nazývají lůzou. Chtěl bych ještě připomrnout, že tehdy představitelé naší sedmé velmoci nazývali bývalého poslance ODS Michala Doktora jako Martina Doktora. Geniální novináři nějak nepostřehli, že Martin Doktor byl kanoista a politik byl Michal.

                        Když se podívám na ty „elity“ v Poslanecké sněmovně, tak bych zaplakal. Opravdu občané stojí o to, aby je zastupovala jako ministryně obrany Karla Šlechtová, která si plete první a druhou světovou válku, neboť na Instagramu zveřejnila fotografii z Bachmače s komentářem, že si připomněla boj československých legií proti hitlerovským vojskům.

                       Kolik takových naprostých blbců ještě číhá v našem politickém životě. Jen připomenu, že když byl navržen na funkci ministra školství Ondřej Liška, tak novináři odhalili na jeho webu slovo „azilant“, místo správného „azylant“

 

Pravý doktor přírodních věd Karel Vašíček

 

Autor: Karel Vašíček | středa 14.3.2018 14:32 | karma článku: 16,87 | přečteno: 853x