Je Pardubicky.denik.cz PR manažerem Pardubáku

Před čtyřmi lety před komunálními volbami měli redaktoři Pardubického deníku pozoruhodnou empatii pro lídra Pardubáků (regionální politický subjekt v Pardbubicích). Moje sousedka, údajně absolventka Filosofické fakulty tehdy tvrdila, že František Brendl, lídr Pardubáků, má zajímavé názory. Evidentně se nezamyslela, proč Brendla někdo 14 dnů před volbami cpe do médii.

Letos se situace opakuje. Opět vyšel „oslavný článek“ o Františku Brendlovi a jeho Pardubácích.

 

http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/petistovka-pro-kazdeho-kdyz-se-pry-brendl-stane-primatorem-20140905.html

                    Františkovi  Brendlovi evidentně ambice nechybí. Čtyři roky byl náměstkem primátorky a měl na starosti evropské projekty. Ambice Brendl má, ale nesplňuje ani základní předpoklady pro výkon řadového odborného referenta na magistrátu. Brendl uvádí, že sice nemá vysokou školu, ale má selský rozum. Bohužel ani výrazná část absolventů univerzit nemá ten zdravý selský rozum. Jak jsem se přesvědčil, tak absolvent veřejné vysoké školy dokonce ve vedoucí pozici má horši kompetence než 50ti letý dělník. Natož nějaký Brendl. Tento člověk téměř celé volební období tlačil lidem do palice projekt revitalizace Tyršových sadů. Odpůrci tohoto zbytečně drahého projektu uspořádali, myslím, cca 3 petice proti tomuto projektu, politikové tvrdili, že to podepsalo pár lidí. Petice podepsalo více občanů než kolik dostala většina komunálních politiků ve volbách. O tomto projektu se hovoří nejen na pardubické úrovni. Byly o něm zmínky i v zpravodajských a ekologických pořadech České televize.

Ani masivní odpor veřejnosti nezabránil realizaci projektu. Magistrát se trochu poučil a pořádá workshopy pro veřejnost o městských projektech, na kterých se mohou občané vyjádřit. Bohužel konání těchto projektů není příliš mediálně prezentováno. Účastní se jich tak nepříliš mnoho občanů, kteří patří k těm aktivním.

Vraťme se k Brendlovi. Doufám, že mu veřejnost v Pardubicích dá najevo, jaký má názor na jeho práci. V Tyršových sadech měly být i nějaké šesti či osmi metrové lavičky za několik desitek tisíc korun. Myslím dokonce, že s lampičkou. Byly prezentovány jako bezúdržbové. Na bezúdržbovost může naskočit jen úplný trouba. Bezúdržbové není jaksi nic.

Dost bylo Brendla

 

RNDr. Vašíček Karel

Autor: Karel Vašíček | neděle 7.9.2014 11:35 | karma článku: 6,59 | přečteno: 278x
  • Další články autora
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik