Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Na začátku stál George za ... , postupně se lepší, ale pořád má svoje mouchy. Za větší problém považuju to, že se postupně "ozdobil" spoustou tzv. vychytávek, které velkou část uživatelů vůbec neosloví. Tak jako mobil má dnes 85000 funkcí ze kterých využívá 95 % uživatelů tak 5 až 10. A všechno to musí někdo zaplatit...

0 0
možnosti
JM

J16o96s13e76f 73M20i84k64i56n

27. 1. 2020 12:06

A kdo to bude servisovat, aktualizovat, nedal si tam někdo zadní vrátka, kdo ponese odpovědnost atd.

On by si měl stát na svoje systémy udělat státní firmu, která by je programovala, udržovala a servisovala.

Těch nefunkčních a problémových projektů za nekřesťanské peníze je již celkem hodně.

0 0
možnosti
MB

Programování nerozumím. Jako laik - občan, si představuji, že mnou vložené údaje někdo vlastní. Instituce - Stát, uložil mi to jako povinnost, dokonce pod pokutou. Pak tedy očekávám, že kolovat mají data a nikoliv člověk. V mimořádném případě - jako vyjímka, po mne může chtít data nová - další ...

V našem Státě - větším městě = (10 mil. obyvatel),jak říkají Číňané "Se přece všichni znáte a ve kterém hotelu vlastně bydlíte" ? Vedoucí hotelu AB, je ulapen při svém manager neumětelství. Říká, že tím nemá nic společného - Exces vyprodukovala přece Recepce s vrátnicí ! On je přece ředitel spolku, vše řídí jako firmu a nějakými volovinami se přece nezabývá! Nad nebohým se slitují nadšení Pionýři z kroužků elektroniky a radioamatérů. Se svými pájkami v rámci volného času mu to tedy dají dohromady. Zpívají i zajímavé písně ! - "Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí" = 401 milionů Kč ! Dojatý manager jim vaří kávu a čaj - A chválí se , jak hotel vede k nádherné prosperitě ... Je to Čaj ... :-).

0 0
možnosti
JS

Víte nevím o co jde. Jsem stará struktura, zažil jsem projektování ASŘP i ASŘTP. Projektování v té době mělo několik fází. Úvodní projekt, v tom byl stanovený cíl a náklady, projekt prováděcí, který to upřesňoval a teprve potom po schválení následovalo zpracování software. Jak to je dnes nevím.

Pro úplnost považuji za směšné, aby skupina několika nesourodých špičkových odborníků vytvořila za 48 hodin životaschopný projekt. Ti pánové nejsou schopni se za tu dobu domluvit na rozdělení struktury úkolu, rozdělení kdo bude kterou část programovat, jaký je potřeba pro realizaci zajistit hardware atd.

Celou tuto hurá akci považuji pouze za snahu uplatnit se ve státních zakázkách. Jinak plně souhlasím s tím, že produkty IT firem jsou drasticky předražené, protože páni ministři a jejich podřízení nemají tušení o co jde.

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste tam byl Vy, tak by se určitě domluvit nedokázali.

Svého času jsem pro účely jedné laboratoře napsal prográmek na vyhodnocení výsledků měření, který odborníci na sovětském sálovém počítači nebyli schopni napsat. Mě to chodilo na programovatelné kalkulačce TI.

Že Vy považujete za směšné, že někdo dokáže naspat za 48 hodin fungující projekt, je normální, protože Vaše zkušenosti z projektování jsou úplně o něčem jiném. Jaké nástroje mají dnes programátoři k dispozici, nemáte ani páru.

Rv

2 0
možnosti
JB

J71a63n 79B34u64r98i84a10n

27. 1. 2020 10:31

Jak jen to dělají třeba banky, kdy jejich internetové bankovnictví je poměrně bezpečné?

1 0
možnosti
Foto

Oni si nenechávají psát softvér od diletantů na státní zakázku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik