Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Vašíčku, souhlasím s vámi, že ti různí švindl doktoři apod. jsou ... nu řekněme trapní. Vy ale velmi přeceňejete význam formálního (vysokoškolského) vzdělání. Ten "papír na rozum" sice nějakou vypovídací hodnotu má, ale rozhodně není absolutním potvrzením schopností. Možná tak pro státní službu, tam ano. Jinak jen oznamuje, že by ten člověk měl něco umět. A ani "pravé" vysokoškolské vzdělání není zárukou, že někdo bude dobrý politik. Podívejte se kolik jen bylo a zase bude v PS "pravých" MUDr-ů. (Ten titul nikde nedávají za tři měsíce.) Dobrým politikem se spíš stane člověk který umí používat zdravý rozum, nekrade, nelže a má ideu pro jejíž naplnění udělá vše, co je v jeho silách. Má-li zároveň dobré vzdělání, je to bonus, ale ne záruka. Měl jsem tu čest s vystudovanými ajťáky, které kdejaký "amatér" sfoukne jako svíčku. Znám člověka, který není ničím ani vyučen a někteří inženýři strojaři z vývojových kanceláří by k němu mohli chodit na školení.

P.S.: Dlouhodobým pozorováním jsem došel k závěru, že pokud člověk nepracuje ve vývojové kanceláři, VÚ, nebo neučí na VŠ je poločas rozpadu jeho inženýrského vzdělání 5 let.

1 0
možnosti

Nemůže být dobrý politik ten, který si neprojde práci v místě bydliště, na místní radnici, než ten, který přímo ze školy jde do vysoké politiky. Ten nemůže o problémech lidí vůbec nic vědět.

0 0
možnosti
Foto

Ronald Reagan, jistě velmi významný president USA, byl hollywoodským hercem. Jistě nelze říci, že by USA  a světovou politiku vedl špatně. 

Ono je to vážený blogere trochu jinde. Nelze jednoznačně říci, že ten pro zrovna nevystudoval Science politique v Paříži, bude nutně neúspěšným politikem. Možná zrovna ten, kdo začal tzv od píky, prošel přes etapu, kdy se živil rukama a ví co je to denodenní dřina, může být daleko lepším politikem, než synáček zazobaných rodičů. Vše je spíše v charakteru člověka, a ten se po nějaké době pozná.

Ve světě - myslím v tom vyspělém - se nemůže stát, aby se v celostátní politice náhle objevil někdo, kdo si předtím neodkroutil nějaké roky v komunálním dění. A tam se rychle pozná, je-li jedinec mamlas či nikoliv. To jen v naší banánovce může sedět v Senátu ČR gauner Palas, který účelově mění stranickou přílušnost podle toho, co mu momentálně více nese.

4 0
možnosti

Pokud se nepletu, kdysi, ale to už je dávno, původní strana se skládala jen nebo hlavně ze skutečných dělníků, kteří pracovali vlastníma rukama. Ale to už je dávno...Dnes stačí vyjít školu a jít přímo do strany.

0 0
možnosti

ale na druho stranu.....vyprovokoval jste mne ke krátkému hledání....a našel jsem povídku o Nafoukaném králi od Františka Nepila..... kde krále ohrozil instalatér s trubkou na rameni.....král jej za to šoupl do hladomorny..a když zjistil, že otcem instalatéra je zámečník...tak vydal ortel .... a tady už budu citovat....:"Instalatér a zámečník, heleme se. Tak tedy všechny istalatéry vyžeňte ze země a všechny zámečnické dílny zavřete! Nepotřebujeme zámečníky, protože plodí instalatéry . Instaltéři jsou ničemové."...konec citátu.

..nevíte čím byl otec páně Štěcha....????

0 1
možnosti

..njn...všichni jsou to negramoti...jen vy jste odmaturoval na gymnáziu.....

1 2
možnosti

Samozřejmě máte pravdu, protože každý předseda velké parlamentní strany je potencionální kandidát na premiéra a měl by tedy vládnout světovými jazyky a dobře se orientovat v ekonomice. Na druhou stranu, vzdělání není všechno. Já jsem za svůj život potkal nemálo přitroublých inženýrů (hlavně tedy inženýrek, dámy prominou:-)). Když má někdo přirozenou inteligenci, je schopen i bez vyššího vzdělání zvládnout v praktickém životě obor, kterému se hodlá věnovat (a zpravidla si časem i vzdělání doplnit). Naproti tomu neschopný vysokoškolák, který s odřenými zády vystudoval jen kvůli glejtu, dost často neuspěje ani v zaměstnaní, ani v soukromém podnikání (pokud tedy nemá nějakou "tlačenku" shora).

5 1
možnosti

Ano, ti nejšikovnější si to vzdělání doplňují v Plzni, nebo vystudují MBA v angličtině, ačkoliv ji neovládají....tak těch znám hodně. A jak jsou úspěšní v zaměstnání i podnikání...;-D

0 0
možnosti

Jestli založíte politickou stranu máte můj hlas,jste ten nej.

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik