Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

No nevím jak pan primář ale já tedy současný stav fungování psychiatrie za uspokojivý nepovažuji.

Dokud si konečně ti žvatlalové nepřipustí že lidský mozek a lidské myšlení je jenom elektrochemický binární stroj který pouze na neuritovém spoji rozhoduje podle toho jaká chemikálie je přítomná jestli elektrický vzruch pustí nebo ne. (Ekvivalentně jako běžný tranzistor zpracovává podle napětí na bázi jestli pustí vzruch dál nebo ne) tak se dál prostě nepohnou.

A že příroda má zakódovany do našeho programu spousty mechanismů- mládě dělá něco něco co ohrožuje smečku- mládě dostane výprask- mládě to dělá znovu- dostane výprask... mládě pochopí že to bolí a nemá to dělat.

V principu jsou to všechno velice jednoduché postupy které ani nemusí studovat a dokáže je aplikovat i průměrná poloopice.

(kecy že dětem bolest způsobí permanentní psychickou újmu neberu, pouze jim to asociuje že něco dělat nemají... výsledky 50 let výchovy bez aplikace fyzických trestů je vidět v noci po parcích a rostoucí kriminalitě dětských gangů. Jenom už by to konečně chtělo aby si psychiatři přiznali že jejich 50 letý experiment s výchovou dětí bez bolesti skončil totálním debaklem a měli by ho ukončit a vrátit se k tomu co v pohodě funguje v přírodě tisíciletí)

Mohli by se spíš zaměřit na skutečně fyzicky poškozené mozky (tam je stejně valná většina problémů centrovaná a řešit to na této úrovni...)

2 0
možnosti
Foto

Na tom, co píšete, něco bude...

1 0
možnosti
PK

samozřejmě já netvrdím že nějaký šok tipu to že matce umře dítě po dopravní nehodě v náručí (obligátní kampaň "nemyslíš zaplatíš") nemůže taky způsobit že v tom mozku prostě program přepne do nějakého poškozeného stavu.

to ikdyž není jasně vidět fyzické poškození je taktéž problém na který by se měli psychiatři zaměřit...

A ať na to klidně zskávají prachy tím že nechají přepracované managery se u nich v ordinaci vymluvit (ikdyž stejnou službu by zcela zdarma (eventuelně za reciprocitu) zvládla manželka)

1 0
možnosti
Foto

Chápu Vás, pane Pavle... Ona v dnešní době otázka na téma psychiatrie a psychologie je velice ošemetná... Jsem toho názoru, že dříve se do tzv. psychiatrických léčeben zavírali především lidé, kteří byli mocným nepohodlní... No, ale to je zase jiné téma...

0 0
možnosti
PK

Tak víte ono zas tolik těch psychiatrií nebylo... bylo snažší ty lidi prostě popravit... komunisté jich pravda do blázinců uklízeli víc. Tak jako tak, to ani není ten fundamentální problém který se řeší.

Co se řeší je více měně absence jakékoli vědeckého popisu fungování společnosti.

Víte jaký je rozdíl mezi vědcem a akademikem? Pro vědce je teorie prostě jenom popis pro jeho osobní pohodlí který je okamžitě nahrazen nový pokud přestane odpovídat realitě a nebo dosahovat požadovaných výsledků. Akademik má svou teorii a vehementně popírá veškerá fakta která se mi nehodí.

Na co narážíme je takzvané "morální chování" to není nic jiného než prostý instinkt pro přežití na vyšší úrovni než jednotlivce. Skupina prosazuje více méně empiricky ověřená pravidla které se hodí pro přežití... může experimentovat s jinými ale to vede čistě darwinisticky k tomu že buď se nová pravidla projeví jako efektivnější nebo skupina co experimentuje vymře a bude nahrazena jinou.

S tím se nikdo z nás nanarodil... to v dětech pěstuje jejich výchova... podobně jako psa musíte naučit že nemá močit v domě tím že mu v tom okamžitě vymácháte hubu (tím mu identifikujete co udělal špatně) a dáte mu 1-2 rány a poletí z domu. (nemá smysl to dělat 3 hodiny po incidentu) a postup opakujete dokud to nepochopí. Mimochodem je vcelku dobré když tento trest vidí jiná šťěňata... poznají že trest je asociován s chováním ne cíleně na jejich existenci.

Lidi mají o něco lepší paměť takže trest může asi přijít později a jde srozumitelně artikulovat za co... Ale pokud nechátě děti páchat zločiny, jen jim vynadáte a to samé opakujete bez jakékoli reálné nepříjemnosti do jejich 18 let, a ještě ani lidi kolem neupozorníte že mají nebezpečné lidi kolem tak si nakonec uvědomí že jim v podstatě nic neškodí... a předěláte maximálně 1 starého psa z 1000. Stejně tak je ve většině nás instinkt který vede k tomu že tam kde umírají příslušníci našeho druhu nechodíme- je to tam nebezpečné. A kdo tam jde se vyřadí z genofondu...

1 0
možnosti
PK

Proto naprosto nechápu jakékoli protesty proti té kampani "nemyslíš zaplatíš".

Je fyzikálně zcela nemožné aby kdokoli při nárazu auta ve vyšší rychlosti byl schopen udržet dítě v rukou. A ono nemá šanci přežít. Ale kolik lidí si to vědomně je schopné uvědomit?

Lze to vydedukovat z fyziky základní školy... ale kolik lidí si to spojí v hlavně 1 z 1000? Lidská schopnost myslet se značně přeceňuje se co se výsledků týká.

Stejně tak nechápu protesty proti "krutým a neobvyklým" trestům... trest má být neobvyklý... pokud něco děláte neustále tak tresty které používáte očividně nestačí k tomu aby vás od tohoto konání odradili.

a otázka "krutosti" - pokud trest nezpůsobí ALESPOŇ nepohodlí pak to prostě není trest.  Dnes pro zloděje není vůbec žádný trest že je někdo zavře do vězení... tam to mají snažší než venku, dostanou najíst, jsou v teple, to na "svobodě" nemají. Většina jich krade právě proto aby se tam dostali.

A pokud ne tak kradou jen na úrovni "přestupku" a s tím jim žádné nepohodlí taky nevznikne. 1 rána bičem veřejně na náměstí by byla dle mě byl mnohem lepší trest než půl roku vězení. I podstatně levnější pro zbytek společnosti. A co se mladistvých delikventů týká... jedna rána bičem pro něj, a jedna pro oba rodiče, kteří prostě selhali v tom naučit své potomstvo chovat se ve společnosti. To sice není chyba dítěte ale když nezvládli korektivní akci provést rodiče tak to někdo udělat musí. (Jinak nejsem nijak originální... v podstatě tu cituji Sci-Fi knihu z roku 1959 (Hvězdná pěchota)... kde autor popisuje jak tehdy nová geniální  metoda nepoužívat bolest vede k tom že dětské gangy začnou terorizovat města zákon není schopen nijak zasáhnout... sice neodhadl časový rámec- Anglo-Americko-Ruská aliance už měla dávno prohrát válku (a přestat být schopna jakékoli vlády nad svým uzemím) s Čínskou Hegemonií ale... ono to vypadá že k tomuhle stavu směřujeme i bez války... si nás číňani spíš koupí.

1 0
možnosti
Foto

Páni, vidím, že víte, o čem píšete a děkuji moc za vysvětlení a donucení k přemýšlení. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik