Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carolusI

25. 11. 2011 21:17
Volit bohaté

je zásadní omyl. Bohatí jsou bohatí proto, že mají rádi bohatství víc než vše ostatní. A přátelí se zase jen s bohatými a v politice budou zase hájit jen zájmy bohatých. Když před volbami tvrdí, že oni jsou ti správní, protože už jsou za vodou, je to jen lež. K moci se derou jen proto, aby byli ještě bohatší.  Když zvolíte chudého, je nebezpečí, že se dá koupit. Ale také je možné, že ne. U bohatého máte jistotu, ten už je koupený.  Dokud ještě máme všeobecné volební právo, je na nás, zda ho využijeme a nebo budeme zase volit nenažrané dinosaury zleva či zprava. Musíme si ale pospíšit, nápady, že volební právo by měli mít jen ti  "chytří" bohatí už se objevují i zde na blogu.

1 0
možnosti

petrph

25. 11. 2011 15:57
pochopitelně že

To že je někdo dostatečně bohatý nezaručuje že v politice nebude krást dál. To samozřejmě může a v politice může krást ještě víc.Ve vyspělé  demokracii jde o něco jiného. Tedy - že on už je natolik bohatý že vyžaduje něco víc - moc a  uznání za své schopnosti. Čehož -  se už částečně dočkal během podnikání  u svých spokojených klientů, dodavatelů, zaměstnanců, i třeba konkurence, svého okolí, města, atd.- a chce svých schopností využít a rozšířit i na celou veřejnost.

Pochopitelně-a to je podstatné pravidlo-že to musí být ve vyspělé demokratickém právním státu.Který už dosud dohlížel, aby dotyčný své bohatství i moc v podnikání získal poctivě a zákonitě.A pak aby totéž dodržoval v politice, aby se jeho moc nezvrhla v totalitní,aby i tam dodržoval zákonnost.A hlavně aby v okamžiku kdy jako politik překročí  i jen  morální pravidla - musel z té politiky s ostudou odejít a svého cíle vlastně nedosáhnout.

Pokud je demokracie nedostatečná,tak je to jak pustit lišky do kurníku

1 0
možnosti

Pavel_D

25. 11. 2011 15:56
Už to zase

musím připomenout: kolik z těch dnešních "napravo" mělo ještě začátkem roku 1990 rudou knížku? Znovu připomínám, že "sametová" revoluce byla vyvolána prozíravějšími členy KSČ, kteří si včas uvědomili, že po pádu východního bloku nemají jinou šanci, než změnit režim. A to tak, aby v něm mohli využít svých vědomostí ze zákulisí a konexí. Tihle pánové to ale neuměli ani za reálného socialismu, natož pak v hospodářství s volným trhem. Takže zprivatizované podniky se všelijak vycucaly nebo prodaly zahraničním firmám. Případně - dříve soudruh ředitel, dnes pan továrník. Politické spektrum tedy dělíme na strany s pravicovými komunisty (např. ODS), a s levicovými komunisty (např. ČSSD). Aneb jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

1 0
možnosti

milan166474

25. 11. 2011 16:19
Re: Už to zase

R^R^R^:-)[>-]

0 0
možnosti

petr66

25. 11. 2011 15:17
Cítim to naprosto stejné

Vy jste to velice dobře vyjádřil. R^

1 0
možnosti

czernej007

25. 11. 2011 14:57
tak to zas hop

oni žádní chudáci nejsou,jsou to vyčůranciRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik