Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká televize - komunikace nebo nekomunikace- lhaní ombudsmana České televize

27. prosince loňského roku jsme si připomínali 450. výročí narození Johanna Keplera. K tomuto výročí jsem vydal jeho text Nové stereometrické výpočty vinných sudů. 10. ledna proběhl na půdě Keplerova gymnázia seminář k tomuto výro

27. prosince loňského roku jsme si připomínali 450. výročí narození Johanna Keplera. K tomuto výročí jsem vydal jeho text Nové stereometrické výpočty vinných sudů. 10. ledna proběhl na půdě Keplerova gymnázia seminář k tomuto výročí Keplera, který pořádala Jednota českých matematiků a fyziků.

 

 

 

Hned v prosinci a potom i v lednu jsem opakovaně e-maily oslovil dramaturgyni vědecké redakce České televize paní Cihlářovou a vedoucí této redakce paní Fifkovou s informací o vydání tohoto Keplerova spisu a s žádostí, že bych někde o této knize, kterou jsem jen tak mimochodem přeložil před 13 lety a až teprve teď jsem ji s pomocí kolegů vydal, chtěl v České televizi referovat. Ani paní Cihlářová ani paní Fifková mi neráčila ani na jeden z čtyř slušných, zdvořilých a věcných mailů necítily odpovědět. Nevím, třeba mají nějaké potíže s čtenářskou gramotností, nebo netuší, kdo to byl Kepler. Napsal jsem tedy slušnou a zdvořilou stížnost na obě nepochybně geniální redaktorky do sekretariátu ombudsmana České televize pana Čestmíra Fraňka.

Přestože pan Franěk uváděl v médiích, že bude na stížnosti veřejnosti reagovat věcně a rychle, čekal jsem na odpověď několik dnů. Dnes ráno jsem se dočkal odpovědi na moji stížnost. Pan ombudsman je nepochybně ohromně vytížený, takže mi odpověděla jeho asistentka Jitka Hrabíková.

 

Odpověděla mi lhaním, že nemůže zasahovat do dramaturgie jednotlivých pořadů a že pokud moji nabídku neakceptovaly, mají proto jistě důvody. Prý například proto, že nemohou jejich pořady sloužit k prezentování nově vydaných komerčně distribuovaných knih.

 

To je ovšem lež jako věž.

Ke 450. výročí Keplerova narození opakovala Česká televize pět let starý pořad HistorieCS. V tomto pořadu prezentoval p. Hadrava a jeho žena znalosti o Keplerovi a jeho době a jeho dílech, včetně těch, které vyšly česky. Pozoruhodné je i v případě tohoto pořadu, že byly prezentovány jen některé knihy, které vyšly česky před datem natočení tohoto pořadu. Všechny česky vydané texty Keplera byly v běžné distribuci, stejně jako knihy, které jsem vydal já sám. Navíc je příznačné, že naše televize placená z našich poplatků nebyla schopná natočit k tomuto výročí nějaký nový pořad a myslím, že ani nezazněla ve zpravodajství České televize žádná informace o tomto výročí.

 

Z našich peněz jsou placeni redaktoři, moderátoři či reportéři, kteří často nemají vystudovanou ani žurnalistiku. Moderátorem byl i kuchtík a tak bychom mohli pokračovat

 

Je to jistě pozoruhodné, když dva dělají totéž není to tak úplně totéž.

 Česká televize "nemůže prezentovat komerčně distribuované publikace, ale nic jí nebránilo informovat o nesmyslech, o sjezdech astrologů atd. Jsem zvědavý, kdy se dočkáme ve zpravodajství |CŤ i reportáže z mistrovství České republiky v tanci u tyče atd. 

Už to je někdy horší než bulvár. V hlavní zpravodajské relaci byla v nedávné době "reportáž" Jana Šmída z Francie o tom, že děti ve francouzských školách dávají přednost rouškám ušitým v České republice. Nepochybně hodnotná informace do hlavních zpráv.

 

 

Je to stále stejné jako v letech tzv. socialismu. Ke korytu se cpou s nadšením podobné typy jako za socialismu. A podobně jako tehdy: jseš zasloužilý soudruh, dostaneš koryto a půjdeš se stranickou podporou studovat. Neplatí to jen o politických nýmandech. Stačí se podívat na tzv. policejní elity, policejní prezidenty, velitely elitních útvarů a stačí se podívat na ministry vnitra. Bývalý policejní (j)elito p. Kubice, který zplodil dezinformační spis o Jiřím Paroubkovi, dostal jako odměnu od pravicové vlády křeslo ministra vnitra. Přitom se nějakou dobu živil jako taxikář. Další elita-jelita začínala jako traktorista či horník a např. Po patnácti letech po maturitě, kdy už funkce jen pršely si „dostudovali“ sociální pedagogiku na Pedf Univerzity Hradec Králové..

Policejní "eso" z pardubické mordparty "vxystudoval" učiliště se čtyřkami-Jak to vím, protože jsem jej učil. 

 

Přepokládám, že bude i tento můj blog cenzurován moderátory blogu na IDNES.CZ, že to nemám „ozdrojované“

Za můj předchozí blog, který jsem původně nazval "Vláda zlodějů Tvých se k Tobě navrátila, mě moderátorka BLOGU na IDNES ostrakizovala. Soud rozhodl pravomocně, že se Andrej Babiš nemusí omlouvat Miroslavu Kalouskovi za to, že jej označil jako zloděje.

 

Z Pardubic stále pravý doktor přírodních věd Karel Vašíček, nejen učitel matematiky a deskriptivní geometrie.

 

nebo mám ozdrojovat i to, že jsem doktor přírodních věd

Autor: Karel Vašíček | čtvrtek 20.1.2022 19:46 | karma článku: 21,90 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik