Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koronavir – na politickém barometru setrvalá níže

Po čtyřech letech vlády Andreje Babiše a téměř dvou letech složitého boje s covidem nastupuje vláda geniálních odborníků“. Parta kolem profesora přes kecálkování Petra Fialy, která téměř dva roky podrážela aktivně vládě Babiše noh

Po čtyřech letech vlády Andreje Babiše a téměř dvou letech složitého boje s covidem nastupuje vláda geniálních odborníků“. Parta kolem profesora přes kecálkování Petra Fialy, která téměř dva roky podrážela aktivně vládě Babiše nohy, když už nešlo o nic jiného než o záchranu lidských životů a zdraví občanů, se ujímá moci.

 

Začíná tak, jak jsme předpokládali. Orubáváním a osekáváním občanů. Nejprve přišli na řadu státní zaměstnanci. Menší růst platů většiny zaměstnanců nebo rovnou zmrazení. Na sobě ti kluci a holky kolem modrých ptáků rozhodně šetřit nebudou. Pokud se zdravotníci a učitelé atd. z nichž někteří s nadšením kvitovali „konec Babiše, komunistů a sociálních demokratů“ domnívají, že jich se orubávání a osekávání netýká, tak nepochybně přijdou na řadu příští rok. Zdravotníkům, zejména lékařům, z nichž většina s nadšením volila „demokratickou pravicovou opozici“, bych připomenul proti komu před lety organizovali akci „děkujeme odcházíme“ (ale stejně nemáme kam). Proti ministrovi za TOP09 Leoši Hegerovi. Tedy ministrovi té strany, kterou tehdy i teď s nadšením volili.

 

Můj příspěvek byl stažen z hlavní stránky blogu idnes, protože prý nemám informace „ozdrojován“, tedy informace o vzdělání Kalouska, Langšádlové a Černochové jsou veřejně dostupné na Wikipedii.

 

Co teď dělá Leoš Heger? Poradce ministru Válkovi. „Boží člověk“ a „zodpovědný politik“, rozhodnutím SSM „inženýr“ Kalousek míří do správní rady VZP. Tomu říkám „odchod z politiky“. Před 32 lety jsme tomu říkali „od koryta ke korytu a pak chcete autoritu“.

 

Ještě půl roku si někteří spoluobčané budou chrochtat, jak vyběhli s Babišem, socany a komunisty, a potom dojde i na ně.

 

Podívejme se na „míňu“ Válka. V podrazech pokračuje i jako ministr. Chce zrušit vyhlášku o povinném očkování, které jediné, jak říká značná část odborníků, vede k ukončení pandemie. Celý svět to zřejmě dělá špatně, jen prof. Válek a geniální politolog Fiala to zřejmě „geniálně“ vymysleli.

 

Karanténa pět dnů bez výstupního testu, to mohl vymyslet jen blázen. Ti, kdo kašlali na nějakou vlastní osobní zodpovědnost, jako mgr. Gazdík, který si před dvěma lety neváhal udělat výlet do Itálie, nebo ing. Jurečka, který vesele popíjel na veřejnosti pivo, když to bylo zakázané a ještě se při tom nechal vyfotografovat, aby potěšil příznivce, teď apeluji na osobní zodpovědnost občanů při dodržování opatření.

 

Ti, kdo se pošklebují, že je někdo chce zachránit proti jejich vůli, ti, kdo tvrdí, že na koronavir umírá jen blbec, ti už teď nedodržují ani elementární opatření proti covidu. Tři měsíce chodím každý den kolem prodejny, ve které se prodávají potraviny, personál ani náhodou nenosí ani ten respirátor.

 

Pracovní karanténa pro pracovníky kritické infrastruktury, kterou vymyslel „míňa“ Válek, to je další šílenost. Zdravotní stav nakažených se může změnit z hodiny na hodinu a Válek chce, aby někdo s covidem řídil metro. Tady je někdo blázen.

 

Dopravci brečí, že řidiči jsou v karanténě nebo v izolaci, že nemají personál. Jak by ne, když se promořují na konečných zastávkách, kde se srocují a kouří.

 

Vedení policie a městské policie brečí, že „nejsou lidi“. Jak by ne, když jsem několik měsíců chodil kolem služebny městské policie, u jejíhož vchodu se srocoval personál městské policie a vykuřoval, když bylo zakázané kouření na veřejnosti a bylo povinné nošení roušek téměř všude.

 

Podívejme se na kompetentnost a kvalifikovanost dalších členů vlády.

„Mgr.“ Černochová se po maturitě nedostala na univerzitu a „strašila“ na přepážce banky. Potom vstoupila do ODS a funkce jen pršely. Téměř dvacet let po maturitě si dodělala „vysokou školu“ na škole, která jen obtížně může být nazvanáuniverzitou. Pléduje za miliardové vojenské zakázky, čí zájmy hájí? Zájmy občanů, státu nebo zájmy zbrojařské lobby?

 

„Mgr.“ Langšádlová, „MBA“? Stejný příběh, jiná strana. Po maturitě na průmyslovce dva roky razítkovala doklady, potom osm let provozovala penzion. Když vstoupila do TOP09, tak začaly pršet funkce.

 

Jako za socialismu jseš zasloužilý soudruh, dostaneš funkci a budeš studovat. Dvacet let po maturitě „vystudovala“ „vysokou školu“ v Kolíně a na to navázala magisterským studiem na „vysoké škole“ v Praze.

 

Ani jedna z nich se zřejmě ani nepřihlásila na Univerzitu Karlovu, natož aby ji vystudovaly. Co vystudovaly? Vrkání nazpaměť.
Ono to začíná u hlavy. Petr Fiala „zasedá“ léta ve Sněmovně a ještě stačil nasmolit asi dvacet publikací. Ty knihy musí být opravdu „geniální“ a „naprosto zásadní“ v oboru.

 

Současná vládní garnitura vehementně bojovala proti EET a teď tento projekt chce zrušit. Jejich voliči jsou zloději, tak teď budou moci opět okrádat stát.

 

Prý EET zatěžuje drobné živnostníky. Je to sprostá lež. Tiskárna účtenek se dala pořídit za dva tisíce korun, EET se dá provozovat i ze smartphonů a některé EET aplikace pro ně jsou zdarma.

 

Od instalatéra, malíře pokojů a zámečníků účtenku jste neuviděl ani náhodou. A vesele se teď v tom okrádání bude pokračovat

 

 

Vládnou nám„covidoví odborníci“.

 

Z Pardubic „pravý doktor přírodních věd“ Karel Vašíček, učitel, programátor, vydavatel a internetový knihkupec, aj.

 

 

Autor: Karel Vašíček | středa 12.1.2022 12:43 | karma článku: 9,71 | přečteno: 243x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

Spolek chce s klimatickou žalobou uspět jako Švýcarky. Mají šanci, míní expertky

27. dubna 2024  19:54

Evropský soud pro lidská práva rozhodl minulý týden ve prospěch dvou tisíc švýcarských seniorek. Ty...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik