Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koronavirus - den 232– Kdo nám vládne a sedmá velmoc

Na tiskové konferenci, na které byla oznámena  zpřísněná opatření, se premiér omluvil za chyby. Prý nepředpokládal, že by se to mohlo takto vyvinout. Pár slov i o novinářích jako sedmé velmoci  

Na jaře se většina politických představitelů na všechno vykašlala. Když se naše vláda po jedenácti dnech konečně rozhoupala k vyhlášeni nouzového stavu a karanténě,  tak se předsedkyně EK, francouzský prezident a německá kancléřka ohradili, že omezujeme občany Evropské unie ve svobodě cestování.

 

Už před tím jsem uváděl, aby se obnovily kontroly na hranicích a letištích a omezilo cestování, tehdy jsme slyšeli premiéra, že nemůžeme omezit občany jiných zemí v cestování. Tehdy jsem zhruba psal, že jde o lidské životy a to je důležitější než to, jestli dostaneme nebo nedostaneme od EK pokutu.

Pak se předsedkyně Evropské komise vyjádřila: „My, kdo nejsme odborníci, jsme to podcenili“. A jede se vesele dál.

Na konci února jsem na tomto místě na blogu psal, že nás čeká zdravotnická a ekonomická katastrofa.

 

Naši politikové uváděli v Poslanecké sněmovně, že jsme dobře připraveni a že se nás to asi nebude týkat. Totéž uváděli informační linky o koromaviru: „Nic to není, je to jako chřipka a na tu se také umírá“. Můj dotaz: „Na co se čeká s opatřeními, až budou umírat lidé?“. Odpověď: „To se nás asi nebude týkat!“.

 

Odbornice, Soňa Peková, nevím přesně v jakém oboru, uváděla na jaře strašné bláboly, že virus vznikl čínské laboratoři.

Po „zvládnutí“ první vlny se Peková dala slyšet, že žádná druhá vlna nebude, že virus během několika týdnů vymizí. To se tedy fakt trefila.

 

Paní Peková údajně má nebo měla dostat státní vyznamenání.

 

Ředitel nemocnice v Motole JUDr. M. Ludvík uváděl v České televizi, že u nás bude maximálně šest tisíc nakažených. Myslel nikoliv denní počet, ale celkový počet. To se tedy fakt trefil

 

Vraťme se k tiskové konferenci, na které se vyhlásila přísná opatření proti šíření epoidemie ze dne na den. Že vstoupily v platnost den ze dne, to mi nevadí. Když jde o lidské životy, tak někdy je už včera pozdě.

 

Vadí mi, jak premiér opakovaně tvrdil, že jsme jedničky ve zvládnutí epidemie, že máme vše pod kontrolou, odmítal  svolat Bezpečnostní radu státu, odmítal vyhlášení nouzového stavu. Ingeroval do rozhodování ministrů a  tvrdil, že přejímá plnou odpovědnost.

Pak se dozvíme, že jsme tedy udělali chyby.

 

Prý vůbec nečekal, že by se to mohlo takto vyvinout. Fakt předvídavost, předběžná obezřetnost, to tedy fakt.

 

 

13. března jsem na tomto místě uváděl, že se tak jako tak nevyhneme zavření škol a služeb. Jeden diskutující označil můj příspěvek komentářem: „To je tedy úlet, pane doktore“.

 

Podívejme se na sedmou velmoc, třetí pilíř naší demokracie, naše novináře.

 

Na Novinkach.cz uvádějí, že z UZISu omylem unikl dokument, že se většina nakažených nakazí v rodině a v zaměstnání a že se omezují akce, na kterých se až tak nenakazí. Tyto argumenty novinářů se snad ani nedají nazvat jinak, než jako bláboly.

 

To, že se většina nakazí v práci a rodině, to je zřejmě pro novináře objev století.

Vláda se snaží zamezit dalšímu šíření.a omezit sociální kontakty. Logicky se tedy zavírá vše, co není nezbytně nutné pro chod státu a život občanů.

 

Pokud bychom tedy úplně uzavřeli vše, tak bychom brzy zemřeli hlady. Nakazit se mohou i ti, kteří pracují např. v zemědělství v živočišné výrobě. Máme tedy omezit preventivně i provoz v živočišné výrobě? Abychom zemřeli hlady?

Vláda tedy snaží,  aby se všude zavedla opatření k zabránění šíření nákazy. Logicky se lidé nakazí doma, protože tam je prostě těsný kontakt. Domnívají se tedy novináři, že by se měly uzavřít i rodiny?

Podobné bludy, že se mohou setkávat jen lidé do určitého počtu, ale potom sedí vedle sebe někde v trolejbuse. Veřejná doprava je nezbytná pro život občanů, aby se mohli například dopravit do práce a na nákupy. Nebo se domníváte, že budou vozy MHD vozit po 6 cestujících? V práci se nakazili také  lékaři, zdravotníci a učitelé.

 

Učitelů na ZŠ a SŠ je cca 160 tIs.  a dalších 21 tis. je jich na VŠ. Nemocnice zavřít nemůžeme, nicméně někteří lékaři na jaře zavřeli ordinace. Když jsem na jaře volal na ambulanci praktických lékařů, tak mi zdravotní sestra na dotaz: "Vy jste neutekli před pacienty?“ odpověděla: „Bohužel, ne“

Aneb, co na srdci, to na jazyku.

 

Školy dočasně uzavřít můžeme i s ohledem na to, aby se snížily osobní kontakty.

 

 

Kolik lékařů a ústavních činitelů si udělalo radost a zajeli si lyžovat v Itálii či Rakousku. Potom soukromé ambulance vyhrožovaly, ať jim stát a kraje dodají ochranné pomůcky. Jako soukromí podnikatelé a lékaři se na prevenci rovněž vykašlali. Roušky a jednorázové rukavice na jaře, na konci února a začátku března daly v lékárnách koupit. Já jsem si je pro sebe koupil.

 

Koupil jsem si je v Pardubicích v lékárně na hlavní třídě. Když jsem nadával lékárníkům v této lékárně, že sami jako lékárnící je nenosí, tak se bavili: „My se obětujeme“. Potom mě vyhodili, že mě nebudou obsluhovat, že jim nadávám do blbců.

 

Co se týká bludů, že karanténa má větší dopad na ekonomiku, než jako zábrana šíření nemoci. Tak když se nakazí statisíce občanů, protože se podle některých především měla zachránit ekonomika, což je podle Šmuclerů či Pirků vážnější problém, než záchrana lidských životů, tak desítky tisíc lidí budou na dlouhou dobu vyřazení z pracovní činnosti, jejich léčba stojí miliony a stále se neví, zda nemoc nebude mít dlouhodobé či celoživotní následky i pro ty, kdo měli lehký průběh.

 

„Profesor“ Pirk, škůdce národa, tvrdil v rozhovoru: Já už jsem to měl, ode mě se už nenakazíte. Tedy „profesore“ ukazuje se, že onemocnět může znovu i ten, kdo to již měl,  a protilátky proti Covidu mohou brzy vymizet, takže bludy o skupinové imunitě promoření se kriticky myslícímu člověku jevily, jako „pochybné“ od samého začátku.

 

Z Pardubic pravý doktor přírodních věd Karel Vašíček

Autor: Karel Vašíček | čtvrtek 22.10.2020 14:42 | karma článku: 11,97 | přečteno: 502x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik