Karel Vašíček

Ještě větší debakl, než jsme očekávali?

15. 10. 2016 16:29:12
Senátní volby úspěšně skončily, sčítají se hlasy. Bez ohledu na to, koho volím, můžeme označit dnešní volby jako Waterloo pro inteligentního voliče.

Strany nominovaly opravdu těžké váhy, hokejové mistry světa za ČSSD, dostihové závodníky za ANO, donašeče a milicionáře za ANO, učitelky národní školy a tělocviku kandidovaly jako nezávislé. Podobná elita kandidovala před týdnem v krajských volbách. Politický hnusák a odborář, který se odpudivě vyjadřoval o homosexuálech, z nichž je polovina chytřejší než kandidát, nakonec neuspěl. Další mistr světa v hokeji, který už je „úspěšný komunální politik“ se sám údajně vyjádřil, že často ani nerozumí projednávané problematice. Ale voličům stačí, že hrál dobře hokej.

V anketě, kterou jsem teď zaznamenal na Internetu si voliči vybrali za budoucího premiéra politického podnikatele, který zázračně zbohatl, a peníze se zázračně hrnou, i když už firmu neřídí. Nadšeně vybírali i dalšího úspěšného podnikatele, kterého znají z televize. Nějak voličům nestačí, že si v minulosti naběhli s VV, SZ, Vladimírem Drymlem, Julínkem, atp. Nevím, co rozhodlo u voličů, kteří nezvolili dlouholetého senátora, který se snažil strašit, že se k nám hrnou milióny uprchlíků. Majitel pěkného obleku Petr Mach ve spolupráci s dalším úspěšným politikem nakonec neuspěl.

K čemu je všeobecné volební právo, když voli deset či třicet procent voličů a podstatná část voličů ani nechápe podstatu voleb a považuje je za projev hokejového fanouškovství nebo volí toho, kdo je „jedním z nich“ a vystrkuje pravidelně prdel v televizi. Ani se nějak nezamyslí, proč někoho do těch médií naši hlídači demokracie tak tlačí. Můj kolega má opravnu a když sí novinář něco nechá opravit, tak nezaplatí, ale udělá s opravářem rozhovor do novin. Prostě sedmá velmoc.

„Zvítězili“ lidovci, kteří teď budou dělat zle, neboť „dostali mandát od voličů“, kteří ale ani nevěděli, koho volí. Sám jsem se skřípěním zubů volil učitelku tělocviku, která ještě stihne „učit“ na univerzitě, ale byla pro mě menším zlem, než politický oportunista a donašeč, který cestoval po světě už za socialismu, neb byl „náš člověk“. Ale vlastně nedonášel, jen podával informace, hlásit se to přece musí.

Pravý doktor přírodníc věd

Autor: Karel Vašíček | karma: 28.16 | přečteno: 2271 ×
Poslední články autora