Po masové vraždě se čeká na školní atentát

Není to tak dávno, co jsem psal v jednom ze svých článků o úrovni studentů, příliš velkému liberalismu ve škole, o agresivitě studentů, proti které se nic nedělá. Tehdy jsem psal i o tom, že se čeká na školní atentát. Když odbočím k politice, tak tehdejší ministr vnitra Stanislav Gross připravoval zpřísnění pravidel pro vydávání zbrojních pasů, protože se většina vražd koná legální zbraní. Bývalý ministr vnitra Langer tehdy uváděl, že tyto vraždy nejsou společensky nebezpečné, neboť se převážně dějí k kruhu rodinném.

Masová vražda v Uherském Brodě byla spáchána legální zbraní. Nedávno vyvraždil svoji rodinu, myslím služební zbraní, policista. Pokud chce někdo řešit opět, že to spáchal duševně nemocný člověk, a že by se to mělo řešit, jak nedávno prohlásil ministr vnitra, v souvislosti s vraždou studenta duševně nemocnou pachatelkou, tak bych chtěl poukázat na trestnou činnost policistů. Není vůle ji řešit, např. Povinným používáním kamer na oděvu policistů, která by monitorovala činnost policistů. Nedělám si příliš velké iluze o inteligenci našich policistů, kteří dělají pochůzkáře. Obecně do těchto složek přichází specifická skupina populace. Více by se nepochybně našlo v časopisech zaměřených na činnost psychologů. Řada případů z nedávné i vzdálenější doby ukazuje, že násilné jednání policistům většinou projde. Pravidelné testování policistů novináři ukazuje, že při něm pravidelně neprojde cca 10 proc. Policistů..

Důvodem, proč se u nás zatím masové vraždy příliš nevyskytovali, je podle zahraničních novinářů, jak o tom údajně nedávno psal, myslím německý časopis Spiegel, je kvalitní a dostupná psychiatrická péče. Podle mých informací ve Spojených státech není psychiatrická péče placená zu, běžného zdravotního pojištění.

Zkušenosti ze zahraničí, např. Ve Spojených státech, ukazují, že často se školní atentáty konají jako následek dlouhodobé frustrace pachatele, který bývá pro svoji odlišnost předmětem posměch ze strany spoužáků. Nepochybuji o tom, že se v dohledné době dočkáme i školního atentátu. Školní atentáty se v poslední době vyskytla i v Evropě, Německu, Finsku, nemyslím, že by se vyhnuli naší zemi.

Ministr vnitra, policejní prezident, naši politikové budou mít chvíli empatické kecy, ale nic se nestane. Připomenu bývalou velmi dočasnou politickou hvězdu, senátora a vícehejtmana hradeckého krajeí MUDr. Vladimír Dryml, se chlubil, že nosí zbraň i do Senátu. Někteří naši politikové příliš velkou inteligencí nevynikají, vidím to kolem sebe v Pardubicích, někteří pronikli i do poměrně vysokých funkcí a podobným lidem bych nesvěřil ani bufet, natož funkci vícehejtmana či primátora nebo náměstka primátora.

25 let zkušeností s demokratickou politikou nám ukázala, že se příliš neliší od té socialistické příiš neliší. Pokud budou zásobovat veřejnost informacemi, jak řešit podobné situace, jako je ta, ke které došlo dnes v Uherském Brodě, tak si vzpomeňte na korupci našich politiků, na nepotismus, nadstandardní platy jejich souložnic, manipulace veřejných zákázek, které je jen vrcholem ledovce. Můj kolega, který byl poslanec, se opakovaně vyjádřil, že naše politika je ve skutečnosti ještě horší, než si naše veřejnost myslí. A ta komunální je ještě zkorumpovanější, vidím to u nás v Pardubicích.

příspěvek jsem napsal v den vražd v UB, dnes byla zveřejněna informace o dalším brutálním zásahu policie, nepochybně to je špička ledovce

když se vrátím k vraždám v UB, na straně pachatele tomu musely předcházet nějaké události, které jej musely velmi frustrovat, n ikdo jen tak nevezme kolt a nezačne vraždit. Píše se, že ztratil práci a velmi se uzavřel. Vidím a slyším kolem sebe názory, že nezaměstnaní nechtějí pracovat. REalita bývá jiná, řada zaměstnavatelů se ke svým zaměstnancům chová velmi "asertivně" a bezohledně, ostatně i státní firmy si najímají krizové manažery, kteří vyhrožují zaměstnancům aby dli sami výpověď a firma ušetřila na odstupném

 

stále ještě pravý doktor přírodních věd

Autor: Karel Vašíček | pátek 27.2.2015 15:37 | karma článku: 14,34 | přečteno: 897x
  • Další články autora
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik