Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Více zámečníků a instalatérů do vedoucích funkcí.

Na zpravodajském serveru Jiřího Paroubka se objevil blábol, že by novým lídrem ČSSD mohl být Milan Štěch. Nevím, zda tento blog nenapsal třeba přímo Milan Štěch nebo nějaký asistent, nelze to vyloučit.

Milan Štěch zaujal rozhodností a uvážlivostí. Nevím, jak jdou tyto dva postoje dohromady, ale děsí mě představa, že by strojní zámečník řídil stát. Vím o čem mluvím, protože jsem strojní zámečníky a obráběče učil a učil jsem je, když si „dodělávali maturitu“. Někteří dělili 10 na kalkulačce a maturita, které dosáhli, neměla s maturitou na pardubickém gymnáziu, na kterém jsem před 33 lety maturoval, vůbec nic společného. Ostatně v premiéře státní maturity bylo pardubické gymnázium Dašická na 7. místě, tedy sedmé nejlepší v republice. Za socialismu na tom bylo nepochybně ještě lépe. Zámečnický génius Milan Štěch si dodělal maturitu a za socialismu „studoval VUML“ neboli Večerní maturitu marxismu a leninismu. Prý to musel studovat, protože „zastával hospodářské funkce“.

Dovedu si představit to mistrovské zvládnutí hospodářských funkcí, které ovšem Milan zastával, protože se cpal ke korýtku, tak jako se cpe teď. Milanu Štěchovi by slušela funkce mistra někde na zámečnické dílně, na víc evidentně nemá, ale třeba byl za socialismu diskriminová.

Ostatně těch Einsteinů je na naší politické scéně celá řada. Nejvzdělanější, nejčestnější a skvělý reprezentant, agent 007 ve službách státu, který již za socialismu z Rakouska „statečně“ bojoval za demokracii v ČSSR. Rozuměj, aby se mu vrátily majetky. Vzdělání žádné nemá, chrápe všude vsedě nebo vestoje a o čestnosti včetně odkazů na články investigativních novinářů jsem psal již dříve.

Nebo „odbornice“ paní Němcová, která své „vynikající“ kompetence získala na střední zemědělské škole, kde se dokonce „naučila“ italsky, Io capisco italiano, signora Nemcova.

Mirka se našla jako referentka na Českém statististickém úřadu, kde mohla tak akorát překládat papíry z jedné strany stolu na druhý. Když ji vidíme v telce, tak myšlenku nedá dohromady, jen samou demagogii, ale byla by ochotná zastávat v zásadě jakoukoliv dobře placenou funkci, od předsedkyně Poslanecké sněmovny, přes prezidentský úřad k postu předsedkyně vlády. Zřejmě by klábosila s Berlusconim.

Ostatně vynikající akademiky máme i mezi politiky s vysokoškolským diplomem.

Senátor Marcel Chládek se už třese na křeslo ministra školství. Vystudoval andragogiku, deset let učil na základních a středních školách. Nedá se ovšem zjistit, na jakých školách učil a co učil. To se přísně tají. PhDr. a MBA si dodělal až jako politik, zřejmě se to dobře vyjímá u jména. Půl roku před završením státních maturit chtěl tento projekt shodit, aby ty peníze opravdu skončily v kanále. Zásobuje svět „objevy“, nad kterými žasne i Komenský, Pestalozzi, že „našemu školství nepomůže státní maturita, ale kvalitní výuka. Tento „zásadní objev“ brzo probudí i Komenského.

A jak by vypadala reforma dle receptu Chládka? Studenti by chodili do školy od 9 hod., dostávali by méně úkolů a trávili by ve škole méně času. Komenský by nad touto reformou nepochybně užasl, asi se v ČSSD nenajde jediný vzdělaný člověk, který by panu Chládkovi vysvětlil, že je jaksi trouba.

Pojďme dále, Marek Benda pro nás bude i nadále pracovat možná další 4 roky. Voliči ho „vykroužkovali“ do PSP. Chudák si chtěl udělat malý doktorát neboli JUDr., ale nějak se mu nechtělo si s rigorózní prací dát tu práci. Prostě nesplňovala podmínky, vlastně „splňovala“, ale muselo se kreativně nastavit řádkování.

Najděte si, jak „studovalaL „ThDr.“ Klasnová, poučné, napsala tak vynikající diplomovou práci, že dostala rovnou malý doktorát. Ale nějak to „nebylo úplně čisté“.

Ostatně JUDr.  Miša Hašek rovněž drží v tajnosti svoji rigorózní práci, stydíte se tedy za ni, pane doktore?

        Tito akademici s výučními listy, pseudodoktoři se určitě budou bít do roztrhání těla za kvalitu našeho vzdělání a za trestání opsaných diplomových prací či disertací nebo habilitačních, profesorských nebo nemlich tak rigorózních prací

 

Z Pardubic naše Einsteiny v politice zdraví pravý doktor přírodních věd

Karel Vašíček

 

 

Autor: Karel Vašíček | sobota 2.11.2013 11:38 | karma článku: 29,96 | přečteno: 1569x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

Zařízený byt 1+kk se zahrádkou
Zařízený byt 1+kk se zahrádkou

U Hostavického potoka, Praha 9 - Hostavice, okres Praha
15 900 Kč/měsíc

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik