Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hodnocení voleb květen 2010, nezveřejněno,. psáno cca 31.5. 2010

Zveřejněno 28.11.2010 17:10 na zpravodajském serveru Jiřího Paroubk www.vasevec.cz Hodnocení voleb květen 2010, psáno cca 31.5. 2010 dosud nezveřejněno. Článek odmítl zveřejnit Neviditelný pes, poté, co 31. 5. 2010 zveřejnil jiný můj příspěvek. Porovnejte s tím, co jste zažili od května 2010 na vlastní kůži   Plány ODS a jejich kompanie   Psáno cca 30. května 2010, nezveřejněno   Nevím, jestli tento můj příspěvek vyjde nebo nevyjde, v článku k volbám (květnovým, viz předchozí příspěek) 2010 jsem radši vše nenapsal, podrobil jsem se autocenzuře.

Můj příspěvek nazvali včera někteří čtenáři (Na Neviditelném psu 31. 5. 2010) za ultra levičáctví, že je vhodný jen do Halo novin, či Rudého práva, tím asi mysleli Právo. Tak tedy Právo označili zahraniční novináři působící v ČR za nejobjektivnější české noviny. Extremista rozhodně nejsem. Je myslím příznačné, že modroptáčníci, kteří se ohánějí demokracii, hodlají lustrovat, kdo může nebo nemůže psát či učit. Několik let jsem provozoval web Antiklaus, uváděl jsem tam i svoje telefonní číslo. Chodily mně na něj výhružné SMS od modroptáčníků, že na mě podají trestní oznámení atd.

 

Co se týká extremismu, ten má vždy kořeny. O Hitlerovi se uvádí, že byl asi židovského původu! Nesmysl? Ale ne, jeho matka pracovala jako služka či hospodyně v rodině nějakého židovského bankéře, domníval jsem se, že u Rotschildů, ale našel jsem i jiné údaje. Když otěhotněla, hádejte s kým, tak ji vyhodili na ulici. (připsáno listopad 2010: Nedávno prošlo světovými médii, vč,. Česke televize, že genetikové sehnali Hitlerovy příbuzné a na základě analýzy DNA zjistili, že rodina A. Hitlera skutečně nepochíází z evropského prostředi, ale z prostředí Blízkého či Středního Východu, co se týká "nebo", anglická terminologie tohoto regionu se liší od našeho ozn. .Blízkéhio Východu) Ano, každý extremismus má své kořeny, proto zřejmě nenáviděl Židy. A komunismus? Lidé měli po druhé světové válce pocit, že se na nás západní spojenci vykašlali a že nás osvobodila více méně Rudá armáda. Ostatně nedávno se otevřely archívy a v tisku proběhly informace, že nám v roce 1938 opravdu chtěl pomoci SSSR a že byl odhodlán násilně přejít Rumunské území. Se Sovětským svazem jsme neměli hranici. Je otázka, jestli by nám to pomohlo.

 

Co se týká mé kojzarovštiny nebo ultralevičáctví, nikdy jsem nebyl ani KSČ ani v KSČM. Dnes to je úplně stejné jako za socialismu, Tehdy komunisté každého, kdo se vymezil proti nim, jako „ztroskotanec a samozvanec“. Dnes ti, kteří se hlásí ke straně, která se vymezuje jako strana svobodných občanů a prosazuje tedy i svobodu projevu, označují každého, kdo je kritizuje, jako ultralevičáka a komunistu. Když je někdo proti ODS, tak nemusí být každý komunista, ale antiODSák. Vyhlašují svobodu projevu a chtěli by určovat, jestli někdo může nebo nemůže zveřejnit. Chtěli by jako komunisté určovat, kdo může nebo nemůže učit. Prý jak člověk s mými názory může učit! Pokud tedy jsem komunista, tak ať si najdou můj příspěvek z listopadu 2009 na Neviditelném psu. Hledejte jej pod odkazem Autoři a pak najděte mé jméno a mé články.

 

Tedy krátce k těm lidem se základním vzděláním, nebo dělníkům, kteří volili ODS, TOP09 atd. Co Vás čeká.

 

Zavedení školného

 

Budou jej schopni zaplatit studenti z nemajetných rodin? Prý dostanou půjčku, ne každý je ochoten se zadlužovat již v 19 letech. Proletáři schvalují školné, protože prý proč by měli studenti studovat za státní peníze. Studenti odjakživa studovali za své, za podpory rodiny. Proletáři se vyučili rovněž zdarma. A bezplatné veřejné školství je proto, aby mohli studovat i lidé z rodin s nižším příjmy. Jaká je již dnes realita, to jsem psal včera.

 

Zvýšení spoluúčasti ve zdravotnictví, placení za běžné nemoci (TOP09)

 

17 proc. důchodců v Praze v anketě v Praze, kterou prováděla Národní rada zdravotně postižených nebo nějaké sdružení důchodců, uvedlo, že nešlo k lékaři nebo nevyzvedlo léky kvůli vysokým doplatkům nebo poplatkům. Plán Julínka tedy vyšel, ti kteří potřebují péči, se kurýrují sami. Nemají na lékaře.

 

Možnost volby z více pojistných plánů ve zdravotnictví

 

K čemu to povede. Řada občanů s nižšími příjmy, ale nepochybně i s vyššími příjmy si vybere levnější plán. Tedy v systému zdravotnictví nebudou peníze. Nebo si myslíte, že důchodci si budou platit připojištění, když již dnes jen tak tak přežívají?

 

Po roce 1989 nás navštívili odborníci z Velké Británie, abychom nešli cestou soukromého zdravotnictví, že to skončí jako černá díra, podobně jako v USA. Co se týká americké cesty ve zdravotnictví, v USA nemělo do nedávna cca 30 milionů Američanů zdravotní pojištění. V USA neexistoval a nevím, zda to Obama nezměnil, všeobecný systém zdravotnictví, pojišťovna Vás nemusela pojistit, pokud byste pro ni byli zátěží, tedy ti kdo péči potřebují, tak nemají nebo neměli zdravotní pojištění. Veřejné zdravotní pojištění, nebo jak se to nazývá v USA, se nevztahuje na léky a myslím, ani na psychiatrii (protože tato péče je velmi nákladná). Připojištění, aby se vztahovalo na léky atd, je drahé a má je málo Američanů. Většina zdravotních pojistek v USA má omezené plnění, překročíte limit a platíte hotově. Více kniha amerického spisovatele Josepha Hellera myslím Neveselá záležitost. Autor onemocněl neurologickou chorobou a po vyčerpání limitu a vyléčení musel napsat knihu, aby měl léčbu, jak zaplatit.

 

Stačí se podívat, kolikrát se zvýšily výdaje na zdravotnictví u nás, po zavedení zdravotních pojišťoven, nemám čas oslovit Ministerstvo zdravotnictví, aby mi dodalo data. Ale je to nejméně 10 násobek. Co se týká zdravotních pojišťoven, až do roku 1992, jsme je nepotřebovali. Minimálně v jedné zemi EU to funguje stále bez nich. Buď v Pobaltí nebo ve Skandinávii.

 

Poslankyně Páralová za ODS, která již není v ODS, ani není už poslankyně, se zabývala sociálními záležitostmi, prohlásila, že by si lidé měli více rozhodovat o svých důchodech. Naprosto otřesné. Cca 10 proc. Lidí není vůbec schopna vyjít se svými příjmy, i když ne vždy jsou malé. Paní Páralová si zřejmě představovala, že by si i zaměstnanci rozhodovali, zda si budou nebo nebudou platit na důchod a kolik. K čemu by to vedlo, ti s menším příjmy a nepochybuji i troubové s vyššími platy by si snížilo platbu na důchod, aby měli teď více. K čemu by to vedlo, bylo by v systému méně peněz. A až by tito lidé přišli do důchodu, tak by neměli z čeho žít. Pokud se domníváte, že to je jejich problém, tak by to tedy byl celospolečenský problém. Bezdomovci, eventuálně přivýdělky kriminalitou atd.

 

Nemocenská. ODS atd. Tvrdí, že se nemocenská zneužívá. Tak se neplatí první 3 dny, aby se to nezneužívalo. Prý se to osvědčilo. Méně lidí je na nemocenské. Protože si vybírají náhradní volno, nebo dovolenou. Pochopitelně se prodloužila průměrná doba nemoci. Takže od ničeho k ničemu. Pokud má někdo pocit, že v systému není dost peněz, tak se nabízí povinné placení nemocenské i pro OSVČ. To určitě soudruzi z ODS budou nazývat socialismem. Ale přivedlo by to do systému více peněz a z vlastní zkušenosti znám takového živnostníka, který si neplatil nemocenskou a když skončil na půl roku nemocen, tak rodinu musela živit manželka z platu zdravotní sestry. Že je to jejich problém? A co jejich děti.

 

Kolega Topolánek připravoval zrušení Zákoníku práce, aby se pracovně právní vztahy řešili s použitím buď Obchodního nebo Občanského zákoníku, přesně si nepamatuji a nemám čas to ověřovat. Zrušení minimální mzdy. Podle kolegy Topolánka by se zaměstnanci tak zvaně domluvili s zaměstnavateli na mzdě. Těšíte se na to, a myslíte, že se na to těší prodavačky, servírky, pokud o tom ovšem ví.

 

Zpružnění pracovního trhu. Tím kolegové z ODS a TOP09 míní snížení ochrany zaměstnanců, aby se museli bát se křivě podívat na majitele nebo nadřízené. Že se Vás to netýká? Nabízí se pronásledování ze strany méně schopného nebo méně kvalifikovaného nadřízeného, který se Vás zbaví jako potenciální konkurence. Myslíte, že je úplně jednoduché rychle najít práci?

 

Myslím, že připravují zkrácení výpovědní doby a omezení zátěže podnikatelů vyplácet odstupné. Kolega Nečas připravoval zrušení nároku na podporu v nezaměstnanosti v případě, že přijdete o práci vlastní vinou, tedy dáte sami výpověď. Zažili jste někdy mobbing nebo bossing. Kdy Vám říkají, dejte výpověď´ sami nebo vás vyhodíme pro porušení pracovní kázně. Takové manažery, kteří mají snížit výdaje za odstupné, najímají i státní podniky.

 

Zaměstnávání zdravotně postižených,. U nás je celkem přes 500 tis. Lidí s plným nebo částečným invalidním důchodem. Od začátku roku 2010 se nehrase na plné a částečné invalidní důchody. Před volbami jsem oslovil tiskové mluvčí politických stran, které měly šanci se dostat do PSP. První odpověděli komunisté. Soudruzi z ODS neodpověděli ani náhodou. Jedna otázka se týkala zaměstnávání zdravotně postižených, prakticky žádná ze stran, která odpověděla, nebude prosazovat účinný systém.

 

TOP09: rekvalifikace pro zdravotně postižené. Žádnou rekvalifikaci nepotřebuji. Kvalifikovanou práci nenajdete. Předseda Národní rady zdravotně postižených prohlásil, máme zdravotně postižené telefonisty, vrátné, uklízečky, ale nemáme zdravotně postižené manažery. Současný systém nařizuje, nebo spíše deklaruje, že firmy s více než 25 zaměstnanci by měla zaměstnávat alespoň 4 proc. Zdravotně postižených. Pohled výše ukazuje, že by všechny firmy museli zaměstnávat alespoň 10 proc. Postižených, aby byli všichni zaměstnáni. Nezaměstnávají, raději se vyplatí zvýšenými odvody. Včetně státních úřadů a firem. NRZP pravidelně zveřejňuje seznam státních institucí, kteří se této povinnosti vyhýbají. V pořadu Máte slovo v Čt zazněla informace, že pracuje jen cca 15 proc. Zdravotně postižených.

 

Víte, za kterých pracují zdravotně postižení? Za polovinu minimální mzdy. To je nazýváno podporou a zvýhodňováním zdravotně postižených, aby je vůbec někdo zaměstnal.

 

Nezaměstnané a tedy asi i zdravotně postižené, nazval kolega Nečas černými pasažéry. Protože si vydělávám i prováděním výzkumů veřejného mínění, tak vím, že značná část respondentů uvádí, že nezaměstnaní nechtějí pracovat. Teď se to ovšem změnilo, více respondentů si uvědomuje, že tomu tak asi není.

 

Evergreenem ODS je zneužívaní sociálních dávek, s tím, že řada příjemců podpory na černo pracuje. Řídí se radou kolegů z ODS a snaží se o sebe postarat. Tedy, když berete nějakých 5 tis. Kč podporu a podnikatel Vám nabídne 5 tis. Kč výdělek na černo, tak co byste dělali. Proč kolegové z ODS se zuby nehty brání trestnosti firem (jsme poslední země v EU), problém práce načerno je problémem podnikatelů. Nabízí se trestní postih pro podnikatele, kteří zaměstnávají načerno. Tomu se kolegové z ODS a TOP09 ovšem rovněž brání, kriminalizace podnikatelů atd.

 

Ano, zdravotně postižení se často zdráhají pracovat, i když živoří, ale uvědomují si riziko, vrátí se Vám nemoc. Firma Vás vyhodí a mezi tím Vás pokud možno ještě připraví OSSZ i o ten invalidní důchod. Nevím, jestli o tom víte, ale není výjimkou plný invalidní důchod cca 2900 Kč, navíc u nás existuje podle informace kolegy z volební komise, který pracuje jako sociální pracovník cca 2 tis. lidí, kteří mají invalidní důchod, ale nemají přiznánu jeho výplatu. Zajímavé že?

 

Kolegové z TOP09 mi napsali recept na zaměstnávaní zdravotně postižených. Zrušení jejích ochrany, tedy aby je zaměstnavatel eventuálně mohl vyhodit jako první. Tu anketu s tiskovými mluvčími stran jsem nabízel i Neviditelnému psu, neměli zájem, ale vydal to jako elektronickou přílohu jede časopis zdravotně postižených.

 

Školství je samostatnou kapitolou. Najděte si na webu katedry didaktiky matematiky MFF UK výzvu doc. Bečváře Všem, jejichž hlas je slyšet. Výzvu jsem podepsal.

 

I když již na štěstí 20 let neučím, zajímám se o situaci ve školství a jsem v kontaktu se studenty, které občas doučuji. Vidím, jak razantně klesla úroveň více méně na všech stupních školství. Student gymnázia ve třetím ročníku vůbec nechápe, co je to obsah útvaru (jsem matematik). Nic jej nenapadne, když mu obdélník nakreslím do čtvercové sítě. Každý měsíc po třikrát jsem mu znovu a znovu vysvětloval, co je to obsah útvaru, jak spočítat obsah obdélníku či trojúhelníku. Předvedl jsem jeho prarodičům jeho úroveň, na otázku, kolik je ½+1/4 nedokázal odpovědět, vůbec nechápal, co chci. Jeho dědeček odpověděl okamžitě a správně. Student měl 2 z matematiky, pro mě byl objektivně na 4.

 

Výjimka? Nikoliv pravidlo, každého studenta univerzity, který chce, abych jej učil matematiku, položím stejnou otázku. Většina rovněž nechápe, na co se jich ptám, nebo říkají, že by to spočítali na kalkulačce!

 

Pravicově založení politikové znovu a znovu přicházejí s tím, aby se soukromé školy zrovnoprávnili ve výši příspěvku na žáka se státními.

 

Jaká je realita srovnání úrovně státních a soukromých středních škol . Podívejte se do knihy Prof. Průcha: Moderní pedagogika,. 4. přepr. Vydání, Nakl Portál. Z 50 nejlepších středních škol byla jen jedna soukromá. Katastrofa, ověřená opakovanými vyhodnocování úřadů. Nejsem schopen přesně ocitovat str., protože jsem knihu půjčil kolegovi.

 

Kapitolou samu pro sebe je úroveň učitelů a jejich platy, to nepochybně spolu souvisí. Odešel jsem 31. 12. 1989. Měl jsem vyjednané zaměstnání, ale když jsem dospěl k názoru, že mě možná nezaměstnají, šel jsem si hledat práci jinam. Stejní úředníci, kteří Vás před dvěma měsíci lustrovali, jestli nejste disident či chartista, Vás ze dne na den začali lustrovat, jestli Vás nevyhodili jako komunistu. Vcelku humorné.

 

Soudím, že ti, kdo se byli schopni uplatnit, již školství opustili. Určitě musela klesnout i úroveň učitelů na vysokých školách, když je nějaká i pomalu v obci Sezemice u Pardubic. Na této „Univerzitě“ studovali i někteří politikové z Pardubic.

 

Další kapitolou jsou zfalšované tituly. Diplomové práce, habilitační či disertační práce se opisovaly odjakživa. Pamatuji se, že těsně před listopadem 1989 řešil ÚV KSČ jednoho člena, který opsal profesorskou práci. Soudruzi říkali, nechme ho být, je to přece jeden z nás. Nakonec jej vyhodili. Po revoluci 1989 jsem se dozvěděl, že z Přírodovědecké fakulty, na které jsem studoval, vyhodili proděkana, který opsal profesorskou práci z diplomové práce studentky. Studentce to stačilo k získání vysokoškolského diplomu (Mgr. se tehdy neuděloval), proděkanovi k získání titulu prof. Vyhodili ho a nastoupil někam jinam.

 

V anketě s tiskovými mluvčími byla jedna otázka,, zda hodlají konečně prosadit do vysokoškolského diplomu paragrafy, jak odejmout titul. Kolegové z TOP09 mi napsali, že nehodlají zatěžovat občany dalšími paragrafy. Chtějí jít rozvojem mravnosti. Tedy kolegové z TOP09 mravnost není vymahatelná, zákonnost se prosazuje zákony. Dá se předpokládat, že asi řada pseudo magistrů, pseudo JUDr., pseudo Bc., pseudo PhD. Uspějí u soudu a nepřijdou o titul. Myslím, že to tak dopadne.

 

Podívejme se na vzdělávání, podporu vědy a výzkumu. Všichni s tím pravidelně operují, tedy

 

politikové. Podívejte se do časopisu Učitelský zpravodaj, myslím, č. 13, přišel mi, protože mi tam vyšel článek o knize prof. Průchy.

 

Vzdělávají se ti, kdo to nepotřebují a nevzdělávají se ti, kdo to potřebují a lidé, kteří mají pocit, že mají zajištěné postavení, tedy manažeři a politikové.

 

Konkrétní případ. Gerhard Schroeder po odchodu z politiky prohlásil, že by se konečně chtěl naučit pracovat na počítači. Příklad od nás kolegyně Livia Klausová prohlásila, že až Vašek nebude v politice, tak využije služeb vlastní nadace a naučí se pracovat na počítač. Drahá Livie, to jsem se učil před více než 25 lety!

 

Jiný příklad. Lídr ODS v pardubickém kraji kolega Petruška, psal myslím v Sedmičce, že by se lidé měli vzdělávat. Je otázka, proč to nedělá sám. Vysokou školu nemá. Představuje se jako developer a podnikatel. Chtěl jsem se jej zeptat, ten developer, to byl nějaký učební obor?

 

Kolega Severa používá titul Bc. Hrdý to titul. Pátral jsem, zda nestudoval např Právnickou fakultu, víte kde. Nikoliv, na profilu má uvedeno, že studoval po maturitě na Metropolitní univerzitě, která se teď jmenuje Vysoká škola veřejné správy. Po maturitě ji nemohl studovat, protože neexistovala. Nebo i maturitu si dodělal až jako politik? Ostatně je mu 45 let, a když je Bc., tak to znamená, že v mládí nestudoval, buď necítil potřebu, nebo by se na VŠ nedostal, nebo že by on byl ten pronásledovaný za socialismu?

 

Podívejte se do odstavce o zfalšovaných titulech a vzpomeňte si na jména politiků, kteří mají tento problém.

 

Ostatně ani jeden (Petruška, Severa) se do PSP nedostal, stejně jako kolega Langer. Neradujte se, kamarádi z politiky jim určitě pomůžou se uplatnit.

 

Co se týká těch, kteří dali přednost nonšalanci knížete, tak čas od času se vrací do médií jeho údajná korupční aféra. Neznám detaily, objevila se tato informace i před několika dny (míněn květen 2010) . Kolega kníže před nějakou dobou, to byl ještě ministrem zahraničí za SZ, prohlásil v hlavním zpravodajském pořadu, že politikové mají zbytečně nízké platy. Přesně si nepamatuji, ale myslím, že mluvil o tom, že poslanec by měl mít snad myslel základní plat nějakých cca 200 tis. Kč. Nevím, možná mluvil o senátorech. Nepamatuji, zda mluvil opravdu přesně o částce 200 tis. Kč, ale rozhodně mluvil, že nejsou zas tak moc extra dobře ohodnoceni

 

Nezabýval jsem se privatizací zdravotních pojišťoven, penzijního systému, placení za běžné nemoci, které má ve svém volebním programu TOP09, dočkáme se asi i placení za plomby, atd. atd.)

 

Uložte si to, abyste to mohli sledovat

 

Vašíček Karel

Autor: Karel Vašíček | středa 23.10.2013 13:17 | karma článku: 10,08 | přečteno: 536x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2099x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Česká televize - komunikace nebo nekomunikace- lhaní ombudsmana České televize

27. prosince loňského roku jsme si připomínali 450. výročí narození Johanna Keplera. K tomuto výročí jsem vydal jeho text Nové stereometrické výpočty vinných sudů. 10. ledna proběhl na půdě Keplerova gymnázia seminář k tomuto výro

20.1.2022 v 19:46 | Karma: 21,90 | Přečteno: 747x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavir – na politickém barometru setrvalá níže

Po čtyřech letech vlády Andreje Babiše a téměř dvou letech složitého boje s covidem nastupuje vláda geniálních odborníků“. Parta kolem profesora přes kecálkování Petra Fialy, která téměř dva roky podrážela aktivně vládě Babiše noh

12.1.2022 v 12:43 | Karma: 9,71 | Přečteno: 243x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo nám vládl a kdo nám vládne teď?

V pátek byla jmenovaná nová vláda a sotva se rozkoukala, už se nestačíme divit. Dřívější tzv. „demokratická opozice“ rok a tři čtvrtě aktivně podrážela nohy v boji o záchranu zdraví a lidských životů.

19.12.2021 v 16:02 | Karma: 37,19 | Přečteno: 1496x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavirus rok a půl od začátku – další katastrofa a lockdown na obzoru

Minulý týden jsem v soukromé komunikaci uváděl, že za týden bude u nás možná 15-20 tis. Nakažených za den. Vše nasvědčuje, že se asi moc nespletu. 13. září v loňském roce jsem uváděl na svém blogu na karelvasicek.blog.idnes.cz a ji

10.11.2021 v 10:34 | Karma: 13,37 | Přečteno: 724x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Rádio Jerevan se ptá: Obnoví zrušená Státní bezpečnost svoji činnost?

Nezávislý svobodný vysílač Rádio Jerevan si klade otázku: obnoví zrušená Státní bezpečnost svoji činnost? Zvláštní zpravodaj Rádia Jerevan informuje o tom, že podle několika zdrojů z okolí vedeni koalic Spolu a Piráti a STAN, se t

9.10.2021 v 12:19 | Karma: 17,01 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Geniální odbornice nebo nezodpovědná podvodnice Soňa Peková?

Na webu SEZNAM.CZ se objevil článek o „geniální odbornici“ Soně Pekové, tzv. odbornici na COVID-19. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/testovat-budeme-jen-ockovane-planuje-souzena-pekova-a-tahne-na-snemovnu-173334

31.8.2021 v 18:03 | Karma: 19,60 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavir – den 362.- od pondělí se mohou zaregistrovat další občané na očkování.

Od pondělí se budou moct zaregistrovat další zájemci o očkování. Bude se registrační systém opět hroutit? S největší pravděpodobností ano, rada bývalého programátora: s registrací nespěchejte. Situace se stále zhoršuje, pomůže jen

25.2.2021 v 10:41 | Karma: 11,79 | Přečteno: 436x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavir – den 359. - senátor Goláň v Interview na ČT24 lže jako když tiskne.

Teď jsem sledoval Interview na ČT24 rozhovor se senátorem Tomášem Goláňem. Pan senátor přišel s obvyklou demagogii, že vláda jedná chaoticky, zmateně atd. Ty bláboly již posloucháme deset měsíců.

22.2.2021 v 19:21 | Karma: 39,35 | Přečteno: 1908x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavirus – den 351. - vše se má rozvolnit – čeká nás Sodoma a Gomora

Blatný je evidentně znechucený počínáním opozice a chováním občanů. Ve čtvrtek jsem byl v Máte slovo, ne vše tam bylo vyřčeno. Geniální bakalář Ferjenčík se cítí být kompetentnějším než profesoři epidemiologie.

17.2.2021 v 21:10 | Karma: 41,47 | Přečteno: 4094x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Štědrý večer nastal, koledy přichystal

Sledoval jsem v úterý jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a hlouboce mě to zarmoutilo. Bláboly a zase bláboly. Když jsem psal tento příspěvek, tak jsem nevěděl, jak dopadne hlasování o „daňovém balíčku“ a prodlou

24.12.2020 v 15:57 | Karma: 9,02 | Přečteno: 342x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavirus den 239. - Propusťte profesora Pirka!

Není tomu tak dávno, kdy se profesor Pirk a další vehementně veřejně zasazovali za zrušení epidemiologických opatření. Pan profesor Pirk a lidé „jeho krevní skupiny“ ignorují názory skutečných odborníků v epidemiologii

29.10.2020 v 12:03 | Karma: 25,08 | Přečteno: 986x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavirus - den 232– Kdo nám vládne a sedmá velmoc

Na tiskové konferenci, na které byla oznámena zpřísněná opatření, se premiér omluvil za chyby. Prý nepředpokládal, že by se to mohlo takto vyvinout. Pár slov i o novinářích jako sedmé velmoci

22.10.2020 v 14:42 | Karma: 11,97 | Přečteno: 502x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavirus – den 229. - Jak jste informovali občany, kteří nemají Internet a televizi?

Už na začátku epidemie jsem upozorňoval, že stát a veřejné instituce nedostatečně, nebo vůbec neinformovaly občany, kteří nemají Internet a televizi. Před několika měsíci to konstatoval i ÚSTAVNÍ soud.

19.10.2020 v 10:13 | Karma: 13,35 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavir – den 227. - Zelená je tráva, hokej to je hra.

Ministerstvo zdravotnictví rozhodlo, že kvůli epidemiologické situaci se přeruší profesionální soutěže a omezí se trénink. Co dělají naši tělocvikáři? Snaží se opatření obejít.

17.10.2020 v 15:05 | Karma: 12,63 | Přečteno: 394x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavirus den 225 opatřenií přišla pozdě

Situace je až příliš vážná, opatření přišla pozdě. Měsíc a půl se řešil osobní marketing pana premiéra, který neustále zasahuje do rozhodování ministrů a odborníků, a domnívá se, že nenese za nic zodpovědnost.

15.10.2020 v 13:42 | Karma: 9,97 | Přečteno: 303x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik