Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

štědré sociální dávky, to víte,že ne,práci si najde, kdo chce,kdepa

Opakovaně se na těchto stránkách objevují kecy, že, kdo chce práci, ten si ji najde, že by se měly omezit štědré sociální dávky

Co se týká keců konzervativců a přidružených kamarádů o štědrém sociálním státě, projídání, keců, že ti, kteří jsou nezaměstnaní, že nechtějí dělat, tak takové kecy může psát jen úplný blbec.

    Starobní důchody jsou malé, invalidní důchody ještě menší a z cca 450 tis. zdravotně postižených pracuje jen asi jen asi 1/3. Kdo chce práci, ten si ji najde, ale tak za 2 roky a záleží také za kolik a jakou. Paní, která dělala pošťačku celý život, má důchod cca 8 tis. Kč, po celé Evropě je cca 7-8 proc. nezaměstnaných, zdravotně postižení i s vysokoškolskou kvalifikací musí dělat za polovinu minimální mzdy, což bylo zrušeno, a musí dostávat alespoň minimální mmzdu, takže chráněné dílny nemají na výplatu, protože invalidé nemají takovou výkonnost jako zdraví spoluobčané.

Omezila se či úplně zrušila dotace na zaměstnávání zdravotně postižených.

Na pět míst úředníků na magistrátu se přihlásilo cca 140 zájemců, mezi nimi i vysokoškoláci. A uchazeči musí podstupovat potupné písemné testy a diktát z českého jazyka. Chráněná dílna má 400 zájemců o práci, a tak i ti, si mohou vybírat, koho zaměstnnají.

Dělal jsem výzkumy veřejného mínění a lidé, kterým koukala blbost z očí, tvrdili, že nezaměstnaní jsou nefachčenkové. „Demokraticky konzervativně" orientovaní respondenti a voliči uváděli, že by to chtělo zavést vládu tvrdé ruky a vyhnat zahraniční přistěhovalce. Neboli, žádní demokraté to nebyli.

Respondentka s invalidním důchodem, jejíž dcera studovala vysokou školu, na otázku, zda by chtěla reformu vysokého školství, uvedla, že ano. Nějak nepostřehly, že by to znamenalo školné, na což by matka, ani její dcera, studenrka, jaksi neměla.

            Nejzodpovědnější strana ve státě DOWN010 zavedla systém na výplatu sociálních dávek za 1,6 mld. Kč, to by ta aplikace musela být z diamantů a na MPSV létá v luftu cca 11 mld.

         Když jsem provozoval protiklausovské stránky, tak mi chodily anonymní SMS, protože vždy uvádím kontakty, že na mě dají žalobu, a že urážím nejchytřejšího ekonoma na světě, který ale vlastně za 5 let vlády dovedl ekonomiku zu grunt a Topolánek s Kalouskem a Nečas s Kalouskem to stihli za 3 roky.

Nejčestnější politik ve státě Petr N., štědře odměňoval svoji milenku ze státních peněz, která snad ani nebyla schopna čestně napsat bakalářskou práci. Dřela na úřadu vlády jako kůň, ale vlastně nic nedělala, jen kupovala chlebíčky, povídala si o počasí a sjednávala schůzky.

     Z bojovníků proti korupci ve vládě Petra N., museli kvůli korupci prakticky odstoupit všichni členové vlády, z kauzy Davida Ratha, a tam šlo o milióny, v případě „Saši", Vlastičky a Martina či Marka ale šlo o stamiliony, a Jarda Drábek, který zřejmě podle jeho vlastního blogu bojoval proti komunistům zřejmě se zbraní v ruce už na základní škole, „šetřil“,. jak se dalo. A bojovníci proti korupci nejsou postižitelení, protože v Poslanecké sněmovně se vlastně úplatky mohou domlouvat a veřejně se vyhrožuje policistům a státním zástupcům. Privatizace státu a rozdělování trafik je vlastně běžné a normální.

Miliardář Bakala se soudil a prohrál soud s Lubomíre Zaorálkem, který jen nazval gaunerem, platil sponzorské příspěvky VCéčkům, modroptáčníkům a downákům, aby proti němu nešli, a teď by od budoucí vlády ČSSD potřeboval státní pomoc. Ať se na něj složí ostatní miliardáři. A horníci, kterým slíbil byty prodat za netržní tedy nižší cenu, si ty byty mohou koupit, když přijdou o práci

Protikorupční miliardář Karel JANEČEK pléduje za pravici, protože lepší, když důchodci, nezaměstnaní a invalidé platí vyšší DPH na léky, a potraviny, než aby jemu zavedla ČSSD přiznání majetku a progresivní zdanění.

Nezapomeňte si naběhnout se Soumrakem, NE21. 80 tis. zaměstnanců Andreje budou jako jeden muž volit Andreje, protože “umí dát lidem práci" ale když je v Synthesii odstávka, tak si musí zaměstnanci vybrat dovolenou.

75 letý starší člověk, který spí vestoje či vsedě, všude, kde nás reprezentuje, není mu rozumět a neumí česky, bude bojovat s dýmkou proti kouření, zase si nechá na Facebooku namalovat číro, a nadšení studenti jej budou volit, nějak nepostřehli, že jim chce zavést školné, ale snad to zaplatí rodiče. Knížepán není schopen dát hlas ani sám sobě, ale bude se za mladou generaci bít bezmála se zbraní v ruce.

Pro Miroslava Petra, tak Irsko za 2 roky zdvojnásobilo státní dluh, protože firmy přišly o zakázky a nejsou schopny ani platit ty nízké daně. Irsko dostalo pomoc od EU, ale odmítlo zrušit daňový dumping. Co se týká keců, že, kde jsou nízké daně, tam je nízká nezaměstnanost, protože to je vlastně logické, tak logika nefunguje ani v matematice, což kupodivu jako matematik vím. A když chce někdo ověřit, jaká je nezaměstnanost a jaké jsou v zemích daně, tak se laskavě musí podívat na stránky Eurostatu.

Svobodní chtějí zrušit daň z nemovitosti a zbavit tak stát či obce dalších příjmů. Pro mě jako pro invalidu není pproblém zaplatit jednou za rok tuto daň a nechci zrušit tuto daň, protože stát potřebuje na své služby peníze.

Svobodní chtějí zrušit Český statistický úřad, protože je prý vlastně zbytečný, statistický úřad není jen v několika zemích světa a byli bychom evidentně jediní v Evropě. petr Mach nikdy nedělal a nikdy dělat nebude  a bude stále rozdávat rozumy.

A když má někdo dřít v supermarketu za 9 tis. Kč 7 dnů  v týdnu, v sobotu, neděli a ve svátek, cca 363 dnů  v roce, tak se mu nevyplatí dělat, protože by z toho nevyžil, a ze sociálních dávek nikdo nikdy nezbohat a na příspěvku na bydlení nevydělávají Romové, ale ti, kdo jim za 15 tis. kč pronajímají chatrče. A ten, kdo tak akorát je schopen překládat papír z jedné stránky stolu na druhou, ten rozdává rozumy.

Když někdo pracuje na směny, tak se nemá kdy vzdělávat, když chce studovat, tak mu to nedovolí zaměstnavatel, protože je pro něj levnější zaměstnat hotového maturanta nebo vysokoškoláka.

Když se chce někdo učit anglicky, protože se za socialismu učil rusky, tak z podpory nezaplatí kurz za 7 tis. Kč a za rok se nenaučí anglicky a jako nezaměstnaný už vůbec nemá na kurzy, a když je někomu 50 let, tak nesežene práci, i když má vysokou školu.

Pro pana Biceru, který je evidentě duševně méněcenný, nezaměstnaní jsou i vysokoškoláci a když je Vám, 50 let, tak hledáte práci obtížně i s vysokoškolským vzděláním. Manželka mého kolegy s vysokou školou dopravní byla 8 mesíců nezaměstnaná, a teď nastoupila jako prodavačka do charity a práce je z dotace a na půl roku. Kamarádovi jsem říkal, jak se z člověka, který celý život pracoval, stal nezaměstnatelný člověk.

To, co většina lidí nazývá vzděláváním, tedy i pan Bicera, to jsou stupidní 2 denní nalejvárny a většina populace není schopna se vzdělávat sama a to, co se nazývá počítačová gramotnost, to je počítačová negramotnost a primitivní zvládnutí 3 programů jedné firmy, a protože na kurzech a ve školách se učí jen MS Office, tak zaměstnavatelé musí kupovat předražené produkty jedné firmy, protože prostý člověk nic jiného neumí a není schopen zvládnout bez školení programy s podobnou funkčností a ovládáním.

A 20 letý student, který neví, jak mu bude, až mu bude 85 let, tvrdí, že Skarta je moderní. Pošta je na každé vesnici, na rozdíl od banky nebo bankomatu, a pro peníze nebude nikdo jezdit do města do banky nebo bankomatu 20 kilometrů někde v zimě a nezaměstnaní museli na vlastní náklady jezdit se hlásit na poštu, aby "někde nepracovali na černo" A tu práci načerno nabízeli zaměstnavatelé, aby ušetřili a nezaměstnaným vlastně nic jiného nezbývalo, aby neumřeli hlady. A zaměstnávávání načerno není trestné, to byla dle nazoru konzervaticů kriminalizace podnikatelů, a kdo pracoval načerno, aby uživil rodinu, přišel o dávky a Drábek "ušetřil" 32 milionů. když jinde létají miliardy.

Nevyplácení mezd není na rozdíl od Slovenska trestným činem, takže si zaměstnavatelé nedělají starosti a dál podnikají a nechají dělat lidi bez mzdy a zaměstnanci nemají kam odejít, protože práce není. Nejpracovitější a nejspořivější ministr práce a sociálních věcí zavedl to, že když máte nárok na odstupné, tak nemáte nárok na podporu a to ani tehdy, když Vám jaksi to odstupné nebylo vyplacené a zaměstnavatel nebyl schopen nebo ochoten před propuštěním vyplácet mzdu. Rovněž zaměstnanci, kteří dali výpověď sami,. mmají z rozhodnutí Jardy Drábka nárok na stejnou podporu, a to ani tehdy, když odešli, protože zaměstnavatel nevyplácel mzdu, nebo vyhrožoval zaměstnancům, aby dali sami výpověď a ušetřil za odstupné. Krizové manažery, kteří šetří zaměstnavatelům náklady za odstupné přitom zaměstnávají i státní firmy. Zažil jsem to sám.

Šetří se na důchodcích a miliardy jen létají a vlastně protikorupční vláda byla plná korupčníků a vlastně se dávají zakázky kamarádům a práce se dává kamarádům a vlastně nesmíme vědět, kolik Jana Nagyová brala za kupování chlebíčků a kdo to zveřejní, tak je kriminalizován a protikorupční ministr zahraničí vlastně sám uplácel, když šlo o jeho restituce a podle něj to vlastně v podnikání bez korupce nejde a vyhodil z ministerstva "ajtaka", který upozornil na podezřelé IT zakázky a proti korupci budoui Downaci bojovat do roztrhani těla.

Je evidentní ještě před tím, než se majitelem IDNES stal Andrej Babiš, jak Idnes manipuluje i na blogu veřejné mínění, tím, jaké blogy prosazuje na titulní stranu a jací blogeři jsou VIP.

Např. Rudolf Polanecký, který zásobuje čtenáře nesmysly a PR pro modroptáčníky

Autor: Karel Vašíček | pátek 20.9.2013 17:20 | karma článku: 19,97 | přečteno: 1081x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

VIDEO: Polská romantika na palubě letadla. Pilot požádal letušku o ruku

24. dubna 2024  18:17

O pořádnou dávku romantiky se postaral polský pilot, který požádal o ruku svou přítelkyni letušku...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:46

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik