Začínají dva měsíce lží a manipulací

21. 08. 2013 19:10:00
Včera byla konečně rozpuštěna Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky. Občané se nepoučili z pěti let vlády Václava Klause, v závěru jeho vlády byla česká ekonomika jako jediná v Evropě či regionu v krizi. Ekonom, který disponuje gigantickým sebevědomím už dvacet tři let oblbuje české důchodkyně i podnikatele, kteří mají kompetence na úrovni absolventa učiliště.

Za vlády Jiřího Paroubka jsem se seznámil s podnikatelkou, která vykládala , že kdyby vládl Topolánek, tak by lidé nebyli na pracáku, ale pracovali. Sama se považovala za úspěšnou podnikatelkou, ovšem kompetence tedy nic moc. Nedokázala pochopit, jak jsem mohl přeložit bez slovníku, že END product je konečný výrobek. Zaměstnala zaměstnance, který měl shánět zakázky ze zahraničí, ale níc nesehnal, tak ho vyhodila. Zajímalo by mě, jak se její firmě daří teď. Když se měl Topolánek stát předsedou vlády, tak jsem kolegu právníka, konzervativně orientovaného důchodce, upozorňovalm že sníží daně, ale sníží také sociální výdaje. Kolega právník mi oponoval, že sníží daně, ale nechce snížit sociální výdaje, Nabízí se argument o perpetuu mobile, opravdu může inteligentní člověk věřit tomu, že lze snížit daně, nesnížit výdaje, přitom snížit deficit státního rozpočtu a státní dluh? Viděli jsme 3 roky permanentních lží, rozkrádání státu, primitivních argumentů, zjevných nesmyslů, ztrojnásobení deficitu rozpočtu a krachu ekonomiky. Topolánek tvrdil, že sníží dluh, zastaví zadlužování státu, které prý nastartovala vláda sociální demokracie. Myslím, že obyčejný nebo prostý člověk je prostě stále překvapován, je překvapen, že došlo ke krizi. Koupil si v době nejvyšších cen byt na hypotéku, pak je překvapen, že cena nemovitostí klesla, není třeba schopen hypotéku splácet. Kvalifikací má pro jistotu nic moc, s nezaměstnaností si nedělá starosti, má přece dobré vztahy s majitelem, žije z ruky do úst, ten, kdo má holou prdel, ten nejvíce utrácí. když zjistí, že přišel o práci, tak má rezervu tak na 14 dnů zjistí, že nemá zaměstnavateli co nabídnout. Kolega dělník si s nezaměstnaností starosti nedělá, můj kolega učitel matematiky, programátor, učitel na univerzitě mi říkal, že je mu 51 let, kdo by ho zaměstnal. Programátor je nejlépe placená a nedostaková profese, protože je pro obyčejného člověka příliš složité přemýšlet a neustále se něco nového učit..

Jiný můj kolega před sedmi lety chtěl volit Stranu zelených, když jsem mu říkal, co si slibuje od Strany zelených, tak mi říkal, že se přece může svobodně rozhonout. On se svobodně nerozhoduje, není toho schopen. Tehdy stačilo, aby jedna politoložka prohlásila, že SZ je ten nový politický styl, že přináší nové tváře do politiky.

Když jsem mu o tři roky později zopakoval do telefonu moje slova o SZ, tak mi praštil telefonem. Pak chtěl volit TOP09 a když jsem mu říkal, že chtějí zavést školné a jeho syn chce studovat, tak mi říkal, že nebudou mít sílu to prosadit. Ano, nejlepší je volit stranu, jejíž volební program mu vadí. Nevím, koho nakonec volil, je to trouba, který neustále opakuje něco o nových tvářích, který je schopen, když jsou volby dvakrát za rok, tak po každé volí někoho jiného.

Asi jste zapomněli, že když v USA krachovala jedna banka a pojišťovna za druhou, tak Mirek a Mirek stáli jako dva apoštolové v televizi vedle sebe a tvrdli, že nás se krize netýká. Tato slova mi zopakoval výše jmenovaný můj kolega, upozornil jsem, že nás se krize bude týkat a to sakramentsky. Tehdejší předseda burzy Petr Koblitz. či jak se jmenoval, rovněž tvrdil, že krize se nás netýká, protože k nám byla importována ze zahraničí.

I relativně inteligentní lidé mají krátkou paměť a nejsou schopni samostatného úsudku. Nejlepší, když člověk se zkladním vzděláním je orientován konzervativně a nějak nechápe, že se stranou manažerů a velkopodnikatelů nemají nic společného.

Nepochybují, že média a konzervativně orientovaní novináři budou opět hájit zájmy majitelů a oblbovat důchodce. Před třemi lety Jindřich Šídlo oblboval lidi kecy o nonšalantnosti pana knížete a buranství pana Paroubka. Na prostý lid takové ubohosti stačíly.

Nejlepší je, když se prostý člověk raduje, jak orubali někoho jiného a pak kouká s otevřenou pusou, když orubají jeho.

Po každé demonstraci odborů novináři spustí kecy, že odbory zaplatili účastníkům za účast na demonstraci. Tak za prvé, odbory to dávají z příspěvku odborářů a nikomu do toho nic není, co dělají s vlastními penězi. Opakovaně jezdím na demonstrace autobusy, které zaplatí odbory. jezdím jako invalidní důchodce i na demonstrace Národní rady zdravotně postižených.

Za tři roky krach zopakovala vláda Mirka Topolánka. Ani jejich tři roky ovlivňováni justice, hrubých manipulací, ruinování ekonomiky, občany nepoučily

Volby pochopitelně vyhrála sociální demokracie a podle ústavních zvyklostí měl být pověřením vlády pověřit prezident předsedu vítězné strany, Jiřího Paroubka. Ale hrozilo nebezpečí, že by vládu mohl sestavit.

Takže právě prezident Klaus pošlapal ústavní zvyklosti. To jen pro informaci pro ty, kdo teď řvou, že prezident Zeman porušuje zvyklosti.

Tehdy se důchodkyně se základním vzděláním radovali, jak dostal Paroubek na frak. Když jsem je upozorňoval, že nedostanou přidáno na důchodu, tak prohlašovaly, že jim to nevadí, hlavně, že nezažijí Řecko.

Teď nadávají, ale opět argumentují, že přece nebudou volit za prezidenta Zemana. Je příznačné, že novináři a média spustily masivní kampaň, že to je alkoholik, komunista atd.

Politka, kterou tři roky prováděla vláda Petra Nečase, se velmi snadno dala předvídat, alespoň těmi, kdo jsou schopni přemýšlet.

Už když se vláda sestavovala, tak jsem upozorňoval kolegu, o kterém jsem psal, že volil SZ a potom chtěl volit TOP09, upozorval, že tato vláda zvýší daně. Nechápal to.

Za šest let vláda zvýšila na trojnásobek nižší sazbu DPH a programově ruinovala jedno odvětví za druhém. Teď v poslední době se mluvilo o lázeňství. Ministr Heger prosadil omezení lázeňské péče, že není úkolem VZP a MZ řešit zaměstnanost. Lázně jsou poloprázdné, výpadek nemohou nahradit zahraničními klienty, a co mají dělat zaměstnanci Janských Lázní či Lázní Jeseník, kde prostě žádná jiná pracovní příežitost není.

Jako invalidní důchodce jsem z vlastních úspor vydal 2 knihy o historii matematiky. Za šest let, co se zabývám prodejem knih, vláda ztrojnásobila DPH za knihy. Stát má z prodeje knih 15 procent z jednoho výtisku a a autor knihy jen 10 procent.

Petici či internetovou anketu proti zvýšení DPH podepsalo cca 170 tis. občanů. Vláda Petra Nečase naprosto ignorovala zdravý rozum a názor občanů. Nepochybně by petici podepsali i další, kdyby věděli, kde ji mohou podepsat.

Knižní trh se propadá, klesá počet vydaných titulů, krachují vydavatelství a knihkupectví.

Zvýšení DPH na knihy nemělo pro stát žádný význam, nic nepřineslo pro státní rozpočet na zvýšeném výnosu. Řada občanu už dávno knihy neřeši, nemá na ně, sotva vyjde a podle informaci z médií už občané šetří i na zelenině.

Hned po sestaveni vlády Petra, Mirka a Karla, která slibovala, že bude šetřit, tak ekonomové upozorňovali, že pochová ekonomický růst.

Náš bývalý prezident Václav Klaus nám tvrdil, že žijeme v nejbohatší společnosti.

Ale náš stát nemá na zdravotnictví, školství, vědu, kulturu, sport, sociální výdaje, sociální služby a důchody.

Stát jako největší stavebník nestaví a tak padá či padalo i stavebnictví.

Za vlády Mirka Topolánka, zavedla celá Evropa a USA šrotovné na auta. Jen Mirek a Václav věděli, že to je špatně, že jen oni vědí, jak se to má dělat.

Automobilový průmysl je výrazně cyklické odvětví, v době konjunktury se vydělává a nakupuje a v době krize prodeje klesají. Evropské a americká vláda jen chtěla dát impuls občanům tím, že jim vrátila část DPH, aby rozhýbala toto odvětví a aby ti, kteří mají ještě nějaké peníze, aby si nakoupili nový vůz.

Nejhorší vláda od 50. let, jak vládu Petra, Mirka a Karla nazval předseda odborů, ale vesele v době krize utrácela.

Nákup software pro výplatu dávek za miliardu či kolik, který byl navíc nefunkční, způsoboval problém lidem z úřadů práce a lidem, kteří berou dávky, byl takovým vhodným příkladem.

Živil jsem se jako programátor, takže dokážu odhadnout, jak by měl nějaký program fungovat, nechápu tedy, co bylo tak hodnotného, aby nějaký systém stál tolik.

Ministr Drábek tvrdil, že se uspoří peníze, podobně měl úspory přinést systém SKaret.

NRZP a myslící odborníci a opozice upozorňovala. že to je nesmysl. Ten, kdo chtěl mít účet, ten ho již měl, a ten, kdo si nechal vyplácet dávky složenkou, ten věděl, proč to dělá. Např. proto, že pošta je na každé větší vesnici a banka nebo bankomat rozhodně na každé vesnici nejsou. Úspory by přinesly zhoršení služeb pro občany, protože by museli jezdit 20 km do banky či bankomatu. Nejlepší je, když nějaký 20 letý student obhajuje v televizi SKArty, protože jsou moderní.

Nehledě na to, že občané na vozíku nejsou schopni bankomat obsluhovat a starší občané špatně chodí a vidí. Rady ministra Drábka, aby občané nechali nějakou blízkou osovbu vyzvednout peníze v bankomatu jsou v rozporu s podmínkami banky. Nepochybuji, že se najde dost občanů, co opět skočí na lep těm, kteří 7 let ruinovali ekonomiku, nebo novým politicko-podnikatelským projektům

Autor: Karel Vašíček | středa 21.8.2013 19:10 | karma článku: 22.85 | přečteno: 854x

Další články blogera

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma článku: 27.27 | Přečteno: 2088 | Diskuse

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma článku: 20.44 | Přečteno: 476 | Diskuse

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma článku: 8.41 | Přečteno: 307 | Diskuse

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 347 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 17.85 | Přečteno: 207 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 16.24 | Přečteno: 476 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 385 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.70 | Přečteno: 248 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 669 | Diskuse
Počet článků 178 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 924

Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...