Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Političtí chudáci nalevo napravo

Už 22 let žijeme v obnovené demokratické společnosti. Máme svobodu projevu, která hlavně znamená, že ať si říkáme, co chceme, ať volíme napravo nebo nalevo, ať demonstrujeme nebo stávkujeme, jak chcem, tak si naši představítelé dělají, co chtějí.

POLITIČTÍ CHUDÁCI NALEVO NAPRAVO.

 

Už 22 let žijeme v obnovené demokratické společnosti. Máme svobodu projevu, která hlavně znamená, že ať si říkáme, co chceme, ať volíme napravo nebo nalevo, ať demonstrujeme nebo stávkujeme, jak chcem, tak si naši představítelé dělají, co chtějí.

Ti, kteří se před 22 lety „postavili do čela“ protestů proti komunistickému režimu, zřejmě věděli, co chtěli. 41 let nám komunisté říkali, že vládnout by měli ti, kteří mají zkušenosti. Ty měli ovšem jen oni. Za hlavní lidskou kvalitu byl považován dělnicko-rolnický původ, účast ve Slovenském národním povstání nebo květnové revoluci.

Dnešní politikové jsou stejní. Jen oni mají zkušenosti, aby vládli. Oni byli ti stateční, kteří bojovali za demokracii. Před rokem a půl naletěla podstatná část populace lžím a demagogii o ZADLUŽOVÁNÍ státu, které by hrozilo v případě vítězství ČSSD. Veřejnost evidentně nepostřehla, že ti, kteří bojovali proti zadlužování státu za 3 roky vlastní vlády ztrojnásobili deficity státního rozpočtu. Našlo se dost nezamestnaných nebo důchodkyn se základním vzděláním naletělo na lži TOP09, ODS a VV a nechali se vyděsit, že kdyby vládla sociální demokracie a Paroubek, tak by Česká republika dopadla jako Řecko. Zapomněli na aféry Kalouska, Radka Johna, dali přednost „nonšalatnosti pana knížete“ před „buranství pana Paroubka“, jak nám hustil do palice zřejmě Jindřich Šídlo. Nevím, co si ti nezaměstnaní nebo invalidé nebo důchodkyně se základním vzděláním koupí za nonšalantnost kníže pána.

Prostý člověk mi tvrdil, že politiku by měli dělat ti, kteří jsou zajištění, protože nemají za potřebí krást. Zřejmě proto, že už si nakradli. Prostý člověk asi nemyslí, proč se „zajištěný člověk“ dere ke korytu. Asi aby pomáhal a chránil. Ano, když jde prostý člověk volit, tak si neuvědomí své zájmy.

Političtí chudáci jako Michal Doktor, kterého novináři opakovaně označují jako Martina, ale (protože o žádném jiném Doktorovi zatím neslyšli) i další političtí chudáci před půl rokem a nejen tehdy označují a označovali demonstrující odboráře jako nenávistnou lůzu. Ptám se, kde mají kolegové z ODS vlastní demonstranty, kteří by demonstrovali za jejich politiku?

Ti chudáci nedají dohromady vlastní samostatnou myšlenku než ubohou demagogii. Stačí se podívat na milovnici knih Mirku, která nemá jakoukoliv odbornou kvalifikaci, ale byla by ochotna kandidovat v zásadně na jakoukoliv funkci, hlavně když to vynáší. Vlastní podnikání založila na vynikající obchodní značce. Její knihkupectví ve Žďáru nad Sázavou má název „knihkupectví Mirky N.“. Skvělá značka, vynikající marketing.

Naši představitelé by se měli dívat na televizi, aby viděli, jak dopadli ti, kteří tam či onde „pracovali pro vlastní národ“. Jak dopadl nebo dopadne Mubarak, Saddám Husajn, Kaddáfí. Jiní museli prásknout do bot, aby unikli spravedlnosti vlastního lidu, který ztratil trpělivost s 20 nebo 40 lety vlády.

Není tomu tak dávno, kdy politická nula Mirek T. tvrdil, když se konala demonstrace proti jeho vládě, že „oni potřwebují klid na práci“: Někteří mladí nevědí, kam mířím. Těm pamětníkům listopadu 1989 si vzpomínají, jak komunisté útočili proti prodemokratickým demonstrantům, že „oni potřebuji klid na práci.

Nedělám si iluzi o intelektuálním schopnostem některým těm např. ekonomickým expertům. Stačí uvést „ekonomického experta VV Michala Babáka, který jako absolvent gymnázia žádným expertem není, protože z gymnázía nelezou žádní ekonomičti experti. Jestli jeho firma vede účetnictví instalatérům nebo zámečníkům, tak nepochybně vydělává, protože ti nezvládnou ani vyplnit a spočítat daňové příznání.

41 let se komunisté spoléhali na teror a na to, že se lidé nedají dohromady a teď na tom založili vlastní politiku někteří naši politikové, kteří mají takové zásluhy jako Saša, jsou čestní jako Mirek nebo Petr a Vašek a jsou „chytřejší než Jirka“. Na základě půl dne nacvičovaných pěti větách, které pak naši politikové přednesou v televizi, milí čtenáři, nepoznáte, jestli je někdo hloupý nebo chytrý, čestný nebo nečestný

RNDr. Karel Vašíček

www.mathpublishing.eu

 

Autor: Karel Vašíček | pátek 25.11.2011 14:13 | karma článku: 23,00 | přečteno: 1244x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Křičte a chovejte se jako racek. Chlapec vyhrál soutěž v imitaci vřískotu mořských ptáků

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik